Зустріч міського голови з ветеранами праці

01 жовтня 2021

«Поки ми молоді, старість бачиться

нам такою далекою і навіть неможливою»

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблею ООН, а в Україні це також і День ветерана.

Згідно з міжнародною класифікацією, людиною похилого віку вважається особа, яка досягла 65 років. Таких людей в усьому світі близько 700 мільйонів, а це майже кожна десята людина на Землі.

Україна як повноправний член ООН підтримала ініціативу міжнародного співтовариства і також відзначає День людей похилого віку. Рішення про щорічне відзначення в Україні Міжнародного дня громадян похилого віку та створення належних умов соціального захисту пенсіонерів, інвалідів, одиноких непрацездатних громадян затверджено урядовою постановою від 26 вересня 1997 року «Про щорічне відзначення Міжнародного дня громадян похилого віку».

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі «особи похилого віку», чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. І їхнє найбільше багатство – досвід, знання, вміння та мудрість.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже саме старші люди зберегли для нас найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними громадянами своєї держави.

Із цієї нагоди 01 жовтня у міському Будинку культури відбулася зустріч міського голови Ольги Попенко з ветеранами війни та праці.

Ольга Михайлівна подякувала всім тим, хто став прикладом стійкості та життєвої мудрості, взірцем служіння народові та державі. Відзначила, що люди срібного покоління пронесли крізь своє життя нетлінні та невмирущі людські цінності, вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили долати труднощі та бути достойними своєї держави. Подякувала всім присутнім ветеранам за витримку та підтримку, за мужність і виваженість, за надану можливість будувати вільну, незалежну, заможну державу, за право жити і давати життя.

 

 

Сьогодні прийшли прилучани поспілкуватися з міським головою у форматі відкритого діалогу, у родинному колі, гарно провести час та послухати українську пісню у виконанні заслуженої артистки України Ніни Мирводи, концерт якої відбувся за сприяння ВО "Батьківщина" та громадського діяча Сергія Коровченка.

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю міської ради

 

 

 

Переглядів:203