День відповідальності людини

08 жовтня 2021

З метою підвищення рівня відповідальності, а також вшанування пам’яті великого українця – Богдана Дмитровича Гаврилишина, автора "Декларації відповідальності людини", Верховна Рада України постановила відзначати щорічно 19 жовтня Всеукраїнський День відповідальності людини. 07 жовтня 2021 року відділом сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради проведено круглий стіл з молоддю на тему:"Богдан Гаврилишин: Місія — Свобода".

Працюючи на світовому рівні як член Наглядової ради Міжнародної академії мистецтва та науки ще на початку 2010-х Богдан Гаврилишин дійшов висновку, що світ не є здоровий і що для того, щоб змінити ситуацію, потрібно брати на себе відповідальність на всіх рівнях. У 2014 році пан Богдан створив Декларацію відповідальності людини, яка складається з 15 пунктів, до ключових принципів якої входять такі принципи, як чесність, відповідальність, свобода, збереження навколишнього середовища, повага до своєї родини, країни, суспільства, таке інше.

https://bhfamily.org/deklaratsiya-obovyazkiv-lyudyny/

Справу українсько-канадсько-швейцарського професора, економіста, благодійника, яскравого представника української діаспори, незмінного патріота України продовжила родина та учні Богдана Дмитровича, які створили Фонд родини Богдана Гаврилишина. Основна місія якого є сприяня розвитку України та її перетворення на ефективну європейську державу.

Заснований на таких цінностях, як відповідальність, співпраця та професіоналізм, з вірою у високий потенціал України, фонд розробляє та реалізовує програми для української молоді, яка є рушієм позитивних змін в країні. Зокрема, це програма "Молодь змінить Україну", "Молодіжний делегат України до ООН", "Проєкт #BH15" – проєкт з популяризації Декларації відповідальності людини, "Курс відеолекцій Богдана Гаврилишина", які містять поради та відповіді на актуальні питання сьогодення, "Історії для натхнення" - проєкт щодо поширення історії успіху видатних українців, які своїм прикладом здатні надихнути українську молодь вірити у власні сили, мріяти про великі речі та діяти задля реалізації великих планів. "Україна в світі" - проєкти, спрямовані на створення, зміну та поширення ефективного та позитивного внутрішнього та зовнішнього іміджу Україні, які захищатимуть національні інтереси країни та покращуватимуть її репутацію в світі.

 

Відділ сім'ї, молоді та спорту Прилуцької міської ради

Переглядів:146