Із 25 по 30 жовтня заклади загальної середньої освіти та позашкільні навчальні заклади міста переходять на дистанційну форму навчання

23 жовтня 2021

22 жовтня міський голова Ольга Попенко провела позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якій обговорили питання «Про заходи щодо запобігання розповсюдженню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на території міста».

Так, зокрема із 23 жовтня на території Сумської області вводяться у дію обмеження «червоної зони».

Тож Ольга Попенко зауважила, що м.Прилуки межує із Сумською областю, тому необхідно посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм та збільшити ліжковий фонд лікарні. Посилення карантинних обмежень обґрунтовується ще й тісними контактами прилучан з мешканцями Києва, де значна кількість містян Прилук працює чи навчається наразі в Києві розглядають можливість уведення додаткових обмежень.

У ході засідання заслухали заступника головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Прилуцька центральна міська лікарня» Олексія Антоненка, який повідомив про те, що станом на 22 жовтня 2021 року в лікарні перебуває 86 пацієнтів, хворих на гостру коронавірусну хворобу, 68 із яких отримують кисневу терапію та 3 пацієнти знаходяться на апаратах ШВЛ. Хвороба має важкий перебіг та летальність, а вірус - поширеність. Дані свідчать, що із загальної кількості хворих вакцинованими двома дозами пацієнтів є шість та одною – чотири, хворі мають середній ступінь перебігу хвороби.

З даного питання інформувала й директор комунального некомерційного підприємства «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Слободенюк, яка зауважила, що Україна посідає друге місце за рівнем смертності та перше за рівнем захворюваності в Європі.

У місті ріст захворюваності відмічається протягом останніх 3-4 тижнів, велике навантаження мають працівники пунктів щеплень та сімейні лікарі, які приймають 30-40 пацієнтів щоденно.

Станом на 22 жовтня на амбулаторному лікуванні із підтвердженим діагнозом гострої респіраторної хвороби COVID-19 перебуває 409 хворих.

У місті працюють вісім пунктів щеплень, де можуть щеплювати щоденно 50-60 осіб. Медичні працівники Прилук на сьогодні проводять щеплення вакциною AstraZeneca й CoronaVac (щеплення другою дозою).

В.о.директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцька міська дитяча лікарня» Анна Худолій акцентувала, що станом на 22 жовтня хворих дітей із підтвердженим діагнозом гострої респіраторної хвороби COVID-19 є 19. На минулому тижні таких дітей було 36, вік хворих - від 6 місяців до 17 років. На сьогодні є велике навантаження на поліклінічне відділення, оскільки надходить до 400 звернень щоденно.

Завідувачка Прилуцької станції екстреної (швидкої) медичної допомоги комунального некомерційного підприємства обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ірина Походенко повідомила, що за період із 01 жовтня до установи надійшло 111 звернень від пацієнтів із встановленим діагнозом гострої респіраторної хвороби COVID-19, 54 із яких було госпіталізовано. У ввіреному їй підприємстві вакциновано 100% лікарів та 98% середнього й молодшого медичного персоналу установи.

На сьогодні Прилуки за темпами вакцинації посідають п’яте місце в області, двома дозами вакцини охоплено 18,5% населення міста.

Лікарі наголосили на необхідності вакцинації, звернули увагу на те, що в місті та в Україні достатня кількість вакцини для проведення першого та другого щеплення. Уся вакцина, що використовується, відповідає Європейським стандартам.

Також заслухали начальника управління освіти міської ради Олександра Правосуда, який повідомив присутнім позицію батьківської ради міста щодо переведення закладів загальної середньої освіти з 1 по 11 клас на дистанційну форму навчання.

За результатами роботи комісія ухвалила рішення:

- комунальному некомерційному підприємству «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» продовжити заходи щодо забезпечення кампанії з вакцинації, у тому числі, за допомогою виїзних мобільних вакцинальних сесій;

- управлінню освіти міської ради здійснити заходи щодо переведення закладів загальної середньої освіти та позашкільних навчальних закладів міста на дистанційну форму навчання у період із 25 по 30 жовтня;

- Прилуцькому міськрайонному управлінню Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, Прилуцькому районному відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області посилити контроль за виконанням обмежень, визначених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

 

Протокол №28 ТЕБ та НС від 22.10.2021 (завантажити).
За інформацією секретаря комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

та надзвичайних ситуацій міської ради Алли Одокієнко

 

Переглядів:169