28 жовтня – День визволення України від нацистських окупантів

28 жовтня 2021

28 жовтня Україна відзначає одну з найбільш значущих дат у своїй історії — День визволення України від нацистських окупантів.

За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинуло близько трьох мільйонів воїнів, понад два мільйони українців було вивезено під час окупації для примусової праці.

Перемогу в Другій світовій виборювали мільйони людей, кожне місто, селище чи хутір визволялося з величезними людськими втратами.

77 років минуло з того дня, коли на українську землю прийшла радість перемоги над нацизмом. Пам’ятаючи про подвиг людей, котрі власними зусиллями виборювали та наближали день визволення, прилучани засвідчують безмежний трагізм війни та силу самопожертв українського народу.

 

Сьогодні, 28 жовтня, містяни, посадовці й депутати міської ради, представники громадських організацій Прилук згадали цю страшну сторінку історії в сквері Вічної Слави, поклавши квіти до Вічного Вогню, схилили голови та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки Другої світової війни.

Офіційна делегація посадовців та ветеранів міста вшанувала пам’ять загиблих покладанням квітів до всіх меморіалів та пам’ятних знаків учасникам Другої світової війни.

Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1939-1945 рр. Не щезне в пам'яті людській, не піде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу - його битва, його перемога над нацистами. У нинішнього покоління українців немає права забути тих, хто віддав своє життя для щастя інших, в ім’я миру та свободи на планеті.

 

Сьогодні ми знову стали на оборону Батьківщини. І захисники-військовослужбовці під час проведення операцій об’єднаних сил на сході України на прикладах мужності та стійкості ветеранів Другої світової захищають цілісність і незалежність нашої держави.

Тож нехай доля дарує усім ветеранам війни та праці спокій у душі, довгі роки життя та мирне небо над головами.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

.

 

 
 
 
 
 
 
Переглядів:139