Формування професійної компетентності вчителя

12 листопада 2021

11 листопада, у Всесвітній день якості представники Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників, на запит адміністрації Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського провели консультативно-інформаційну зустріч з теми «Модель сучасного учителя» та обговорили якості педагога нової формації відповідно до професійного стандарту учителя.

Сучасний вчитель – це професіонал, який знаходиться в постійному творчому пошуку. Йому необхідні гнучкість і нестандартність мислення, вміння адаптуватися до швидких змін умов життя. Це можливо лише за умови високого рівня професійної компетентності, наявності розвинених професійних здібностей. Для того, щоб кожен педагог рухався у правильному напрямку, виробляючи свій власний досвід, консультант Центру Ніна Лобода презентувала створені працівниками Центру рекомендації щодо побудови індивідуальної освітньої траєкторії педагога, покроково розкривши кожен етап – від самооцінювання педагога до представлення власних результатів.

Консультант Тетяна Караулова розкрила важливість питання сертифікації педагогів, наголосила на необхідності її проходження при позачерговій атестації.

Директор Центру, освітній експерт, Світлана Чернякова у жвавій дискусії з педагогами школи обговорила індикатори інструментарію оцінювання другого та третього напрямів самооцінювання закладу освіти «Система оцінювання здобувачів освіти» та «Педагогічна діяльність педагогічних працівників закладу освіти». Зокрема, правила та процедури оцінювання результатів навчання учнів, оприлюднення критеріїв оцінювання, компетентнісний підхід до навчання, планування педагогом своєї професійної діяльності, використання ними освітніх технологій, створення та використання власних освітніх ресурсів та інші.

Світлана Чернякова на прохання педагогів закладу показати дієвий зразок електронного портфоліо педагога, діючи із позицій академічної доброчесності та професійної етики, посилаючись на джерело інформації, дотримуючись норм законодавства про авторське право, запропонувала переглянути портфоліо вчителя основ здоров’я Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 6 (ліцею № 6) Наталії Скиби. Дякуємо пані Наталії за надану можливість ознайомити педагогів із зразком професійного електронного портфоліо.

Зустріч пройшла з дотриманням карантинних вимог, в активному, цікавому форматі, а головне – що педагоги школи окреслили для себе коло завдань щодо підвищення якості освіти!

 

Переглядів:96