Будьте вкрай обережними, дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань

22 листопада 2021

Пожежі у побуті, на жаль, явище нерідкісне. Через власну недбалість та нехтування елементарними протипожежними правилами, громадяни наражають на небезпеку своє життя та здоров’я, а також оселю і майно. Найстрашніше, що через безвідповідальність однієї людини можуть постраждати інші. Особливої актуальності ця проблема набуває в осінньо-зимовий період, коли для обігріву помешкань громадяни застосовують пічне опалення, каміни та електричні прилади.

19 листопада 2021 року Прилуцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді спільно з інспекторами Прилуцького районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області було здійснено позачерговий рейд з метою перевірки та інструктування щодо поводження з електричними обігрівачами, газовими приладами та пічним опаленням у опалювальний період.

Під час рейдового заходу групою приділено особливу увагу спілкуванню з багатодітними сім’ями. Для запобігання пожеж під час опалювального сезону громадяни повинні знати основні вимоги до користування різними обігрівальними приладами. Вогнеборці нагадали елементарні правила безпечної поведінки у побуті. До мешканців зверталися із проханням привернути увагу всіх членів родини до щоденного дотримання правил пожежної безпеки вдома, а також слідкувати за дітьми, не залишати їх без уваги та нагадувати щодо небезпечних факторів пожежі.

Рятувальники закликали громадян слідкувати за станом та справністю електромережі, роз’яснювали як діяти у разі виникнення загорання чи сильного задимлення, також розповідали яким чином гасити пожежу на початковій стадії. Крім того, щоб люди пам’ятали та дотримувалися елементарних правил безпеки, співробітники Служби порятунку наприкінці бесід, вручали їм тематичні пам’ятки.

Прилуцький міський центр

соціальних служб для сім’ї,

дітей та молоді

Переглядів:82