Психологічний супровід освітньої діяльності

24 листопада 2021

Психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко працює над забезпеченням комплексного впровадження стратегії психологічного супроводу освітньої діяльності. В рамках даної роботи психологиня розробляє та через психологічну просвіту та використання інтерактивних форм діяльності проводить заходи, які сприяють підвищенню рівня професійної обізнаності педагогічних працівників у психологічних категоріях, формуванню їхньої психологічної грамотності та психологічної компетентності, успішній адаптації професійної діяльності педагогічних працівників до процесів реформування в галузі освіти.

Молоді педагоги брали участь у тренінгових заняттях з психологічного проєктування професійного становлення. Тренінги управлінської діяльності – це психологічний супровід менеджерів освіти.

Психолог Центру працює з різними категоріями педагогічних працівників. Зокрема, 23 листопада 2021 року психолог для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти провела тренінг «Психологічний тімбілдинг. Будуємо команду». Цю актуальну тему уже опрацювали працівники Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників та вихователі-методисти закладів дошкільної освіти міста.

Шкільні завучі уже неодноразово працювали у тренінговій групі під керівництвом психолога Ірини Огорілко, тому позитивна взаємодія та уже сформована групова згуртованість стали підґрунтям для активного засвоєння інформації та вироблення певних навичок побудови команди та командної роботи.

Інтерактивна тренінгова робота плавно перейшла у тематичну дискусію, під час якої заступники директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО ще близько пів години обговорювали актуальні питання щодо розробки документів з діяльності закладу загальної середньої освіти та проходження інституційного аудиту.

 
Переглядів:102