Прилучани пам’ятають про жертви голодоморів

26 листопада 2021

Найбільшою трагедією в історії українського народу був штучний голод 1932-33 років. Це було не стихійне лихо, а зумисне підготовлений голодомор. Голод забрав протягом 1932-1933 років, за різними підрахунками, від 7 до 10 мільйонів людських життів. Багато людей пережили страшні часи голоду, мільйони не пережили тих часів. Мільйони жертв заслуговують на значно більшу пам'ять, ніж просто постаменти, пам’ятні знаки...

У четверту суботу листопада в Україні щорічно відзначається скорботна пам’ятна дата — День пам’яті жертв голодоморів. Український парламент визнав Голодомор геноцидом українського народу. 24 країни світу також офіційно визнали Голодомор геноцидом проти української нації.

Вшанувати пам'ять жертв голодоморів на Центральне міське кладовище сьогодні прийшли посадовці та депутати міської ради, представники підприємств, установ, організацій, громадських організацій, громадські діячі та активісти міста.

Присутні поклали квіти та запалили свічки пам’яті, щоб вшанувати людські жертви голодоморів на території України.

 
 
 
 
 

Запалена свічка свідчить про те, що ми - пам'ятаємо про жертви голодоморів в Україні. Це наш обов’язок перед мертвими і ненародженими. Запалена свічка горить, зігріваючи душі тих, кого в 33-му не відспівували, не оплакували, не провели, не поминали.

Запрошуємо прилучан, у пам'ять про загиблих, 27 листопада о 16:00 взяти участь у Всеукраїнській акції «Запали свічку», а о 16:30 долучитися до загальноміського заходу на Соборній площі «Мученики земні - ангели небесні», запалити свічки-пам’яті, схилити голови та вклонитися багатомільйонним жертвам Голодоморів.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:136