Підвищуємо цифрову компетентність

26 листопада 2021

26 листопада у Всесвітній день інформації (World Information Day), який проводиться щорічно з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації (МАІ), та в рамках місяця цифрової грамотності в Прилуцькому центрі професійного розвитку педагогічних працівників консультантом Центру Дмитром Клугманом було організовано та проведено навчання працівників Центру з використанням платформи «Дія. Цифрова освіта».

Навчання включало спільний перегляд серіалу «Основи кібергігієни» у рамках проєкту «Посилення спроможностей українських державних органів у сфері кібергігієни та кібербезпеки» за підтримки урядів Німеччини та Сполученого Королівства як частини загальної короткострокової програми підвищення кваліфікації для державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування у співпраці з Українською школою урядування.

Високий рівень комп’ютеризації вимагає дотримання певних правил поведінки для убезпечення себе та оточення від загроз в інформаційній сфері. Цей курс покликаний допомогти засвоїти базові принципи кібергігієни та типові алгоритми дій у разі виявлення ознак інформаційних атак. Протягом навчання ви дізнаєтеся за допомогою реальних прикладів, як не стати жертвами зловмисників. Участь у курсі рекомендується державним службовцям та посадовим особам органів місцевого самоврядування.

Після кожної з дев’яти серій (тривалістю 3-7 хв.) працівники Центру проходили он-лайн тестування, а по завершенню серіалу успішно пройшли індивідуально підсумковий тест, що складався з 20 питань, та отримали сертифікати, що засвідчують проходження базового курсу з цифрової грамотності обсягом 0,33 кредиту ЄКТС.

Головна мета цього дня – навчитися вміло користуватися даними, адже зараз в Internet виливається багато неправдивої та неперевіреної інформації. Ті, хто вміє це робити, стають успішними людьми і досягають успіху.

Переглядів:102