Про укладення колективних договорів на підприємствах, в установах та організаціях міста

02 грудня 2021

Одним з пріоритетних напрямів роботи управління праці та соціального захисту населення міської ради є сприяння розвитку колективно-договірного регулювання соціально-економічних відносин на підприємствах, в організаціях та установах міста та повідомна реєстрація колективних угод, договорів, змін і доповнень до них. Повідомна реєстрація проводиться з метою оприлюднення інформації про укладення угод (договорів), внесення до них змін і доповнень.

Колективний договір укладається на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності і господарювання, які використовують найману працю і мають право юридичної особи. Роль цього документа значна – на підприємствах він є головним нормативним актом, який не лише регламентує і визначає взаємовідносини між роботодавцем і трудовим колективом, але й гарантує відповідний захист прав та інтересів працюючих у соціальних питаннях.

Станом на 01.12.2021 року кількість діючих колективних договорів, які зареєстровані в управлінні праці та соціального захисту населення міської ради, складала 235 од. (перелік додається). Договірним регулюванням охоплено 16242 працівники підприємств, організацій та установ міста.

За довідками з питань укладання та реєстрації колективних договорів звертатись в управління праці та соціального захисту населення міської ради за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 281 (к. 60, 61) або за тел. 7-11-50.

Реєстр колективних угод, договорів, змін і доповнень до них, їх текст, рекомендації щодо приведення колективного договору у відповідність з вимогами законодавства (у разі їх наявності) оприлюднено на офіційному сайті міської ради в рубриці «Соціальна політика»/«Управління праці та соціального захисту населення»/«Відділ праці»/«Реєстр колективних угод, договорів, змін і доповнень до них».

Переглядів:93