Одна, єдина, неділима Україна

21 січня 2022

22 січня в Україні відзначають День Соборності.

Соборність України – одна з важливих тем історії України.

21 січня у сесійній залі міської ради відбувся круглий стіл ”Одна, єдина, неділима Україна”. В обговоренні історичних фактів та їх наслідків, взяли участь Олександр Алфьоров кандидат історичних наук, науковий співробітник Інституту історії України НАН України, радіоведучий, громадський та політичний діяч, кандидатка історичних наук, старший науковий співробітник Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова Наталя Миколаївна Клочко, учитель гімназії № 1, дослідниця Лілія Юзвик, учасник Майдану, революції Гідності, автор та виконавець пісень – Віктор Погуляй, голова спілки ради ветеранів учасників бойових дій та родин загиблих, померлих - Сергій Миколайович Цибенко, педагоги-методисти, працівники бібліотек міста, краєзнавці, представники сфери культури, викладачі та та студенти навчальних закладів міста.


 

Для українського народу, віками позбавленого своєї власної державності та розірваного на частини двома імперіям. Соборність України – одна з важливих тем історії України. Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ та протиставити українців один одному. І тільки завдяки кропіткій праці науковців справжня історія України виходить на поверхню, спадає з очей пелена брехні, яка була насаджена нам впродовж століть російською імперською ідеологією.

Передумови та причини Соборності, зовнішні та внутрішні ризики Соборності, ідеї державності у ІІ пол.. 20 ст., чому була порязка Української революції 1917-1921 рр. (УПА, шістдесятники), хто прагнув об'єднати Україну протягом сторіч, чому Злука не була юридично можливою з Українською Державою Скоропадського, Прилуки у роки української революції ці та інші питання обговорювали учасники зустрічі. Згадали про минуле нашої держави, про творення української мрії - єдності, свободи і незалежності, основи державності, переглянули цікаві факти з документального відеофільму. 


Учасники заходу вшнували пам'ять героїв-земляків, героїв-борців за Соборність, цілісність нашої держави покладанням квітів до банера Небесної Сотні та загиблим воїнам АТО/ООС.

Тільки єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб! Слава Україні!

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій зх громадськістю міської ради

Переглядів:161