День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2022

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

15 лютого 1989 року із завершенням виводу обмеженого контингенту радянських військ із Республіки Афганістан закінчилася страшна за своїми втратами війна.

33 роки, що минули, об'єднали колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину. Зібрались учасники бойових дій у сесійній залі міської ради, щоб згадати ті буремні роки та своїх побратимів, які вже ніколи не повернуться до дому.

На сьогоднішній день в нашому місті три громадські організації, які обєднують воїнів-інтернаціоналістів:

- Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при Українській Спілці Ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/, голова Олег Андрійович Дем’яненко;

- Громадська організація “Ветерани Афганської Війни та Учасники Бойових Дій Прилуччини”, голова Володимир Валентинович Нежиборець;

- Прилуцька міська Спілка офіцерів-ветеранів Афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах , голова Анатолій Дмитрович Кірічок.

У своєму зверненні до воїнів-інтернаціоналістів та рідних загиблих афганців міський голова Ольга Попенко наголосила, що на привеликий жаль, на сході нашої держави йде війна, і колишнім воїнам-афганцям знову довелося брати до рук зброю, але вже для того, щоб виборювати цілісність рідної України.

За активну життєву позицію, особистий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Ольга Попенко вручила Відзнаки міського голови “За заслуги” та Почесні грамоти виконавчого комітету Прилуцької міської ради.

Зі словами глибокої поваги зверталася до учасників бойових дій Лідія Шевченко, помічник народного депутата України Бориса Приходька.

Депутати Прилуцької міської ради від ВО”Батьківщина” Володимир Мазуренко та Ярослав Кантурак подякували родинам загиблих та вручили  матеріальну допомогу та продуктові набори від громадського діяча Сергія Коровченка.

Присутні у глибокій шанобі схилили голови перед пам’яттю тих, хто загинув. Дев`ятнадцять воїнів-інтернаціоналістів не повернулися на прилуччину. Згадали Олега Міхнюка та Віктора Маслова, воїнів-інтернаціоналістів, воїнів АТО/ООС, яки загинули захищающи рідну землю від російського агресора.

 

Опісля урочистостей учасники зібрання поклали квіти до пам’ятних знаків на честь земляків, які загинули в Афганістані та воїнам АТО, які загинули за незалежність України.

 
 
 

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської

Переглядів:187