День пам`яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2022

20 лютого відзначається День пам’яті Героїв Небесної Сотні – на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Революція гідності – наймасштабніший протест українців за часів сучасної історії. Спротив режиму тривав більше трьох місяців, до нього активно долучились мільйони людей по всій Україні та тисячі за її межами. Однак жодні протести за часів Незалежності не коштували нації так дорого. Повалення режиму у 2014 році забрало життя сотні патріотів, створивши нову трагічну сторінку в нашій історії – Небесна Сотня.

Сьогодні біля банера Героїв Небесної Сотні зібрались учасники бойових дій, громадські діячі, депутати, посадовці та молодь міста. Містяни зібрались, щоб віддати шану Героям. Секретар міської ради Сергій Чміль у своєму виступі наголосив, що обов’язок кожного з нас пам'ятати Героїв України, Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за нашу рідну землю, за Україну. Поділився своїми спогадами про майдан і громадський діяч нашого міста, волонтер - Віктор Погуляй.

 



Значення тих подій неможливо переоцінити, адже відбулось найважливіше для української нації – пробудження свідомості суспільства, а жертовність Небесної Сотні спонукала українців об’єднатися, вона стала прикладом відданості та героїзму для перших захисників українських кордонів від російської агресії.


 

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знака воїнам АТО, які загинули за незалежність України.

 
 

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради


 


 

Переглядів:195