Шановні мешкані м.Прилуки та Прилуцького району!

12 травня 2022

- На території Чернігівської області для населення діє тимчасова заборона відвідування лісів і в’їзду до них транспортних засобів відповідно до розпорядження начальника Чернігівської обласної військової адміністрації від 20.04.2022 року №147.

- Протягом 02-11 травня начальником Прилуцької РВА видано 6 розпоряджень та 6 доручень. Коротко про основні.

- Відповідно до розпорядження начальника Прилуцької РВА від 03.05.2022 №61 на території району з 04 травня 2022 рокукомендантська година запроваджується з 22.00 до 05.00.

- У районі продовжує діяти заборона на продаж алкоголю. В дорученні начальника Прилуцької РВА наголошено на посиленні контролю за продажем самогону та інших спиртних напоїв домашнього виробництва.

Проведення масових заходів на територіях населених пунктів району можливе тільки за погодженням із в.о. начальника Прилуцької РВА.

- Відповідно до розпорядження начальника Прилуцької РВА від 09 травня 2022 року №64 на території району з 09 травня заборонено рух транспортних засобів, що використовують у своїй конструкції систему випуску відпрацьованих газів «прямотік», інші вихлопні системи, де відсутній шумопоглинач. Здійснювати затримання таких транспортних засобів будуть працівники поліції спільно з підрозділами Збройних сил України, що задіяні до патрулювання території.

- Особистий прийом громадян проводить в.о. начальника Прилуцької РВА кожної середи з 10 до 12 години за адресою: м. Прилуки, вул. Київська, 220, ІІ поверх, каб. №208, попередній запис за телефоном 063-044-06-45.

 

- На території району перебуває 10 тисяч 409 внутрішньо-переміщених осіб.

- Після стабілізації ситуації на території району відновленопасажироперевезення в м. Прилуки та здійснюється перевезення пасажирів по району за затвердженими маршрутами.

- На даний час на території району в 11 громадах студенти коледжів та ліцеїв, школярі продовжують навчання за дистанційною формою, заклади дошкільної освіти тимчасово призупинили свою діяльність.

- У районі станом на 11 травня господарства вже посіяли ранні ярі зернові та зернобобові культури, зокрема,  пшениці ярої -  442,1 га, гороху – 397 га, ярого ячменю – 2712 га, вівса – 689 га. Крім того,  посіяно цукрового буряка на площі 541 га. Триває посів соняшнику – 59 071 га, кукурудзи на зерно посіяно на 90 253 га, сої – 4945 га.

  • Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району.

На території району з 02 квітня по 10 травня 2022 р. працюють: спеціалісти Прилуцького районного управління ГУ ДСНС України у Чернігівській області, група розмінування інженерної роти батальйону інженерної підтримки військової частини А 3160, група розмінування в/ч А4245. З травня місяця розпочали роботу технічним складом Представництва  Датської Ради у справах біженців – Датської групи з розмінування (DPC-LLG).

Від початку роботи піротехнічних підрозділів до Прилуцької районної військової адміністрації надійшло 25 звернень щодо розмінування території, створення безпечних умов проживання громадян та проведення весняно-польових робіт, з них: 12 звернень від громадян, 11 звернень від агропромислових підприємств, 2 звернення від Гребінківської дистанції сигналізації та зв’язку АТ «Укрзалізниця».

Станом на 10 травня проведено розмінування та відновлено повітряні лінії електропостачання та зв’язку на ст. Більмачівка, відновлено рух приміського потягу Гребінка – Бахмач. Проведено обстеження полів на предмет вибухонебезпечних предметів: ТОВ «Агрокім», СТОВ «Інтер»,      ТОВ «Рожнівка-Агро», ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд».

  • Від початку військового вторгнення Росії знешкоджено 9 тис. 073 вибухонебезпечних предметів.
  • Обстежено територію площею понад 1 тис. 798 га.

 Найчастіше піротехніки працювали в Ічнянській ОТГ, Срібнянській ОТГ та Сухополов’янській ОТГ.

Під час проведення очищення та розмінування територій від вибухонебезпечних предметів порушень заходів безпеки не допущено, поранень та загибелі особового складу та цивільного населення не було.

У разі виявлення підозрілого предмету або вибухівки одразу повідомляйте за номером телефону 101 або 102.

Є території району, особливо там, де відбувалися бойові дії, ще не обстежені, тому велике прохання не з’їжджати на узбіччя та не користуватися лісовими дорогами, не підходити до знищеної техніки!

- В умовах війни на кордонах населених пунктів облаштовано блокпости,що контролюють пересування транспорту. Для того, щоб безпечно проїхати через них, потрібне виконання певних правил.

Нагадаємо також, що в умовах воєнного стану потрібно обов'язково мати при собі документи, що засвідчують особу – не тільки водієві, а й кожному пасажиру.

- В ході роботи комісій для фіксації фактів руйнування/пошкодження майна внаслідок військової агресії РФ було встановлено факти руйнування/пошкодження в 5 – ти громадах району, а саме: Ічнянська, Малодівицька, Парафіївська, Сухополов’янська та Срібнянська. Складені акти руйнування/пошкодження майна як в житловому фонді, так і нежитловому (соціальна сфера). В деяких населених пунктах робота комісії відкладена у зв’язку з розмінуванням Збройними силами України даних пунктів.

Всього складено 358 актів, із них пошкодження у житловому фонді 318, у нежитловому – 40.

- Наразі в країні війна. Будьте обережними з вогнем. Не випалюйте суху траву, не розводьте багаття в природних екосистемах, не створюйте смітники, тим більше не підпалюйте їх. Адже це призводить до масштабних пожеж та трагічних наслідків. Якщо ви помітили займання на відкритих територіях, посадках, торф’яниках, лісосмугах, негайно телефонуйте до Служби порятунку за номером «101».

Пам’ятайте!!! Спалювання сухої трави прирівняли до диверсії: зловмисникам загрожує 15 років в'язниці. Акцентуємо увагу, що 03 березня 2022 р. внесено зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за злочини проти основ національної безпеки в умовах воєнного стану.

- Прилуцька районна військова адміністрація продовжує отримуватигуманітарну допомогу для населення Прилуччини та здійснює розподіл між громадами району.

На сьогодні надійшло вже 50 вагонів гуманітарної допомоги, а це 113 тисяч 785 продовольчих наборів та 40 тисяч 320 пакетів питного ультрапастеризованого молока. Така допомога передана на Прилуцьку міську громаду (частково), Сухополов’янську, Ічнянську, Линовицьку, Варвинську, Парафіївську, Малодівицьку, Срібнянську, Талалаївську, Яблунівську та Ладанську територіальні громади. Видача буде продовжена.

Переглядів:137