Прилучани підтримали акції «Одягни вишиванку» і «Друзі України»!

19 травня 2022

В Україні 19 травня відзначають День вишиванки - свято національної єдності, солідарності, покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння вишиванки. Цього дня українці одягли весь світ у вишиті сорочки.

Вишиванка — велике багатство, створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь. Наше завдання — не розгубити його, передати це іскристе диво наступним поколінням. Убравшись у таку красу, ми отримуємо енергію наших предків, пишаємось минулим та гордо дивимось у майбутнє.

Сьогодні прилучани долучилися до акції «Одягни вишиванку» та взяли участь у святковому заході «Друзі України» біля пам’ятника Т.Г.Шевченку.

 

Викладачі художнього відділення Прилуцької школи мистецтв для прилучан провели майстер-клас зі створення галереї образів відомих світових та вітчизняних політиків, діячів культури, одягнутих у вишиванки.

Учасники акції мали можливість розфарбувати створене панно, залишити на ньому частинку віри в Перемогу й почуття вдячності всім, хто її наближує.

Переглядів:135