6 червня – День журналіста в Україні

06 червня 2022

 

Свято працівників медіасфери, а саме – День журналіста в Україні відзначається  6 червня. Ця дата вибрана не випадково. Саме в цей день у 1992 році в Брюсселі українську спілку журналістів було прийнято до Міжнародної спільноти журналістів.

За цей час День журналіста  перестав бути святом для обмеженого кола представників мас-медіа – журналістів, кореспондентів, репортерів. Це, без перебільшення, всенародне свято, адже важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без щоденних новин та сенсацій і, звичайно, без професійного погляду на події нашого життя.

Наразі наша країна живе в умовах повномасштабного вторгнення Росії. Робота журналістів зараз займає особливе місце, оскільки агресор веде війну не лише на суші, морі та в повітрі, а й на інформаційному фронті, поширюючи численні фейки. Завдяки журналістам, українці та світова спільнота можуть дізнатися достовірну інформацію про військові злочини, які скоюють окупанти.

За даними Національної спілки журналістів України,  російські окупанти вбили 32 працівники ЗМІ. Серед них журналісти та представники ЗМІ, убиті під час виконання професійних обов'язків чи захисту нашої держави у лавах ЗСУ, а також медійники, які стали цивільними жертвами російської війни.

Журналістика – це не просто професія, а насамперед – стан душі, творчі пориви якої виносять вам своєрідний вирок вічного пошуку та неспокою.

Шановні журналісти, бажаємо вам здоров’я, особистого щастя, невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій.

 


 

Переглядів:120