Особливості розвитку дітей із когнітивними розладами

23 червня 2022

23 червня 2022 року проведено інформаційно-ресурсну онлайн-зустріч фахівців комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Прилуцької міської ради з вихователями спеціальних та інклюзивних груп, асистентами вихователів, фахівцями ЗДО (вчителі-логопеди, дефектологи) на тему: «Особливості розвитку дітей із когнітивними розладами (ЗПР)».

 Зі вступним словом до слухачів звернулася директор ІРЦ Прилуцької міської ради – Вікторія Кабанець, яка ознайомила учасників з планом роботи зустрічі, зі змінами до Постанови Кабінету Міністрів України від 10.04.2019 №530 «Порядок організації інклюзивного навчання у закладах дошкільної освіти» та надала рекомендації щодо проведення моніторингових досліджень розвитку дитини у ЗДО.

Провідну тему зустрічі «Особливості розвитку дітей із когнітивними розладами (ЗПР)» висвітлила фахівець ІРЦ (вчитель-логопед) – Ольга Журавель.

Вона надала присутнім роз’яснення поняття «когнітивні розлади», їх види та типи за різними класифікаціями, причини виникнення, ознаки ЗПР. Інформувала присутніх про методи корекції когнітивних порушень, а також надала ресурсні матеріали для роботи з дітьми, у яких виявлені когнітивні порушення(ЗПР).

Працівники дошкільних навчальних закладів (Юлія Гайдамака -ЗДО №11, Любов Стовпник та Ольга Халімон-ЗДО №27, Оксана Череп-Хантіль -ЗДО №29) активно долучилися до обговорення та поділилися власним досвідом роботи з дітьми, що мають когнітивні розлади.

Переглядів:103