Чи є відповідальність за порушення конфлікту інтересів? І які наслідки таких дій?

06 липня 2022

Чернігівський регіональний центр підвищення кваліфікації для посадових осіб органів місцевого самоврядування області та державних службовців місцевих державних адміністрацій 06 липня за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації провів онлайн семінар «Адміністративні правопорушення, пов’язані з конфліктом інтересів: законодавство та судова практика».

У навчанні взяв участь головний спеціаліст, уповноважений з антикорупційної діяльності відділу по роботі з кадрами міської ради Сергій Чміль.

У ході семінару обговорили питання: Сутність адміністративного правопорушення у контексті сучасного антикорупційного законодавства України. Конфлікт інтересів у реальному житті. Як визначити конфлікт інтересів у конкретній ситуації? Особи, на яких поширюються обмеження щодо запобігання конфлікту інтересів.

Оновлена редакція роз’яснень НАЗК щодо декларування 2022 року за умов воєнного стану.

Захист у справах про корупційні правопорушення. Що загрожує у випадку притягнення до відповідальності?

Навели приклади судової практики, рішень НАЗК, пов’язаних з порушенням вимог антикорупційного законодавства.

Підсумовуючи навчання директор Центру Володимир Бойко наголосив на відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, пов’язаних із корупцією.

Переглядів:102