Як організувати навчання учнів за змішаною формою?

19 серпня 2022

На базі Прилуцького закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 10 (ліцей №10) 18 серпнчя управлінням освіти Прилуцької міської ради та комунальною установою "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників проведено  методичну локацію директорів, заступників директорів з НВР ЗЗСО «Як організувати навчання учнів за змішаною формою?»

Посадовці управління освіти Олександр Правосуд, Валентина Ходюк, Олеся Сайко, Тетяна Гуляєва проаналізували нормативно-правову базу щодо організації освітнього процесу 2022/23 ​навчального року в умовах воєнного стану.

 

Директорка центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Чернякова покроково проаналізувала визначення форм організації освітнього процесу в закладах освіти з урахуванням безпекової ситуації в умовах російської збройної агресії проти України. Презентувала чотири основні моделі змішаного навчання: ротаційну, гнучку, самостійного змішування та поглиблено віртуальну за класифікацією Стейкера та Хорна, яка групує дані моделі за основними навчальними характеристиками, базується на практичному досвіді та успішно впроваджується в США, країнах Латинської Америки, Африки і може розширюватися у майбутньому.

У рамках даної методичної локації директорка провела практикум «Створення Положення про змішану форму здобуття повної загальної середньої освіти», під час якого директори шкіл могли отримати практичний досвід з розроблення нормативного документу.

 На значимості вибору форм організації освітнього процесу закладу наголосила присутня на засіданні методичної локації заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко. Очільниця зазначила, що саме сьогодні вкрай необхідними є вміння керівників  швидко реагувати на зміни, знаходити вихід з непередбачуваних ситуацій, перетворювати проблеми на додаткові вектори розвитку закладу.


 У ході підведення підсумків учасники методичної локації відзначили, що захід допоміг їм пригадати основні положення нормативних документів, що регламентують застосування інституційної форми здобуття повної загальної середньої освіти, використання технологій дистанційного навчання, познайомитись із новими моделями змішаного навчання, відвідали разом з директором Ліцею №10 Юлією Зімбалевською найпростіше укриття цивільного захисту, що може бути використане для безпечних умов під час перебування в закладі освіти.


 

Переглядів:136