У колі друзів відбулася традиційна зустріч міського голови

30 листопада 2022

Щороку, на початку грудня, разом з усією світовою спільнотою переосмислюємо, що зроблено для людей з особливими потребами, вимірюємо масштаби власного милосердя й доброти, консолідуємо зусилля всієї громади задля гармонійної інтеграції особливих людей у сучасне суспільство.

 

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів у міській раді сьогодні відбулася традиційна зустріч міського голови Ольги Попенко з особливими людьми, членами громадських організацій міста, а саме, представниками: Прилуцької міської громадської організації «Прилуцька громадська територіальна первинна організація Українського товариства сліпих», громадської організації Українського товариства глухих, громадської організації молодих інвалідів «Фенікс».

 

Міський голова вручила представникам громадських організацій Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради за їх активну громадську позицію та з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.

 

Зустріч пройшла у тісному колі друзів, щоб об’єднати всіх нас, стерти перепони, що розділяють людей з обмеженими можливостями з фізично здоровими громадянами.

В Україні людей з інвалідністю стає все більше й більше, і причин тому – безліч: ми живемо в період війни, наша країна переживає наслідки Чорнобильської катастрофи, рівень соціальної захищеності, а відтак і спроможності жити в достатку стає все нижчим. Справжня катастрофа, за словами медиків, спостерігається у дитячому середовищі, бо з кожним роком діток з важкими недугами стає все більше.

Завдання органів місцевого самоврядування – зробити все можливе, аби полегшити життя тим людям, які вкрай потребують сторонньої допомоги, матеріальної підтримки, уваги, соціального захисту.

У нашому місті є ряд установ та закладів, діяльність яких спрямована на вирішення таких питань. Серед них – управління соціального захисту населення міської ради – начальник Управління – Ганна Малиш, Центр соціальних служб міської ради, директор – Юлія Касьян, Прилуцький територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), директор якого – Валентин Попеко та Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Світанок», директор Центру – Марія Ястремська.

У Прилуках діють громадські організації, заклади й установи, які опікуються питаннями підтримки людей з обмеженими можливостями. Їх керівники зуміли згуртувати навколо ідеї милосердя й толерантності тих, до кого біда постукала у двері.

Це організації, у яких об’єдналися люди з порушеннями слуху, зору, мовлення, хто має труднощі з опорно-руховим апаратом. Але разом, єдиною родиною вони не відчувають бар'єрів, які встановило для них життя, бо разом вони непохитні та незламні, сильні духом і вірою.

Переглядів:103