Семінар-практикум для вчителів технологічної та мистецької галузей «STEM – драйвер розвитку цілісної системи навчання на уроках технологічної та мистецької галузей»

01 грудня 2022

На базі Прилуцького ліцею №6 відбувся семінар-практикум для вчителів технологічної та мистецької галузей «STEM – драйвер розвитку цілісної системи навчання на уроках технологічної та мистецької галузей».

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила Гапченко ознайомила педагогів з нормативно-правовою базою STEM-освіти, розкрила її основні принципи впровадження, значну увагу приділивши питанню дослідницько-проєктній діяльності, формам та методам роботи, структурі проведення STEM-уроків та створення STEM-проєктів.

Директорка Прилуцького ЦПРПП Світлана Чернякова презентувала учасниками семінару алгоритм створення освітнього STEM-середовища. Оксана Чепурна та Світлана Пащенко, вчителі Прилуцької гімназії №5 імені В.А.Затолокіна, презентували свій досвід з впровадження STEM-освіти «STEM-проєкти на уроках трудового навчання та біології».

Володимир Науменко, вчитель Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 імені С.Г. Шовкуна, навів приклади своїх уроків, представив презентацію «STEM-проєкти на уроках трудового навчання та технологій».

Олександр Шевель, вчитель Прилуцького ліцею №6, презентував свій досвід зі створення STEM-проєктів на уроках трудового навчання проєкту «STEM: практичний підхід до навчання», та представив STEM-проєкт «Виготовлення пристосувань для шкільної майстерні технологіями 3D моделювання та 3D друку».

Оксана Чепурна та Світлана Пащенко, вчителі Прилуцької гімназії №5 імені В. А. Затолокіна, поділилися своїм досвідом роботи з впровадження STEM-освіти на уроках трудового навчання, технологій та екології, презентуючи STEM-проєкти: «Клітина людського організму», «Одноклітинні, які мені сподобалися», «Підставки під гаряче», «Арт-об´єкти в техніці book folding».
Наталія Гіль, вчитель Прилуцького ліцею №7, представила лайфхаки з впровадження елементів STEM-освіти на уроках трудового навчання, технологій, образотворчого мистецтва та поділилась своїм досвідом роботи з цього напрямку, який оформила у авторські методичні рекомендації «Розвиток творчості та креативності учнів на уроках трудового навчання та технологій»

Дякуємо всім педагогічним працівникам за підготовку та участь у семінарі, окрема подяка – адміністрації Прилуцького ліцею №6 за створення належних умови для його проведення!

Переглядів:110