На Чернігівщині попри перебої електропостачання вакцини зберігаються належним чином

01 грудня 2022

Про це повідомила головна координаторка з вакцинальної кампанії в області Романа Сопотницька.

— Жодна вакцина не зіпсувалася, незважаючи на часті відключення світла. Всі препарати зберігають у холодильниках при дотриманні холодового ланцюга, — наголосила Романа Сопотницька. 

Загалом на Чернігівщині працюють 76 пунктів щеплень для вакцинації населення проти COVID-19, більшість мають можливість резервного живлення від генераторів.

— За умови вимкнення світла на тривалий час, вакцини з пунктів щеплення без генераторів переміщують на тимчасове зберігання до найближчих медзакладів, що забезпечені генераторами, — повідомила координаторка.

Також вона акцентувала, що в області всі заклади охорони здоров’я зберігають вакцину, дотримуючись «Алгоритму дій з управління вакцинацією щодо дотримання вимог «холодового ланцюга» при використанні вакцин в умовах потенційних перебоїв з електропостачанням». Його підготовлено Центром громадського здоров’я МОЗ України спільно з Бюро ВООЗ в Україні та Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

Нагадаємо, у воєнний час підвищується ризик розвитку і поширення хвороб. Вчасно попіклуйтеся про себе та близьких. Обов’язково вакцинуйтеся!

На період воєнного стану українці можуть отримати безоплатні медичні консультації від національного контакт-центру Міністерства охорони здоров’я. Щоб отримати онлайн-допомогу від фахівців різних спеціальностей чи відповіді на актуальні питання у сфері охорони здоров'я, потрібно звернутися за номером 0-800-60-20-19. 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації

Переглядів:97