Прилучани відзначили річницю виведення військ з Афганістану

15 лютого 2023

Саме в день великого християнського свята Стрітення Господнього, 15 лютого, відзначаємо 34-річницю виведення військ з Афганістану, вшановуємо воїнів, які пройшли горнило афганської війни.

 

Вшанування воїнів відбулося біля пам’ятного знака на честь земляків, які загинули в Афганістані. У своєму зверненні до інтернаціоналістів та рідних загиблих міський голова Ольга Попенко зазначила, що біль Афганістану і сьогодні є раною для України та прилуцьких родин. Вона наголосила, що сьогодні у війні, гине цвіт нації, а учасники бойових дій на території інших держав захищають честь, суверенітет та цілісність України.

Прилуцька земля не забуде загиблих воїнів-інтернаціоналістів, присутні схилили голови перед світлою пам'яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, вшанувавши пам’ять про загиблих хвилиною мовчання та поклавши квіти тим кому вже не судилося повернутися на рідну землю.


 

Низький уклін вам, воїни-інтернаціоналісти! Честь вам і слава, шановні ветерани Афганістану!

Також учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів у російсько-українській війні покладанням квітів до пам’ятного знака воїнам АТО, які загинули за Незалежність України.

Довідково:

У нашому місті працює три організації ветеранів-афганців:

- Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при Українській спілці ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/ - голова Олег Дем’яненко;

- громадська організація “Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини”- голова Володимир Нежиборець;

- Прилуцька міська Спілка офіцерів-ветеранів Афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах - голова Анатолій Кірічок.

 

Переглядів:94