Допомога з-за кордону: школи Чернігівської області отримали генератори та інше обладнання для облаштування укриттів

11 березня 2023

Днями 23 генератори та 18 біотуалетів передано до 21 закладу загальної середньої освіти у Бахмацькій, Борзнянській, Киїнській, Комарівській, Коропській, Лосинівській, Ніжинській, Носівській, Прилуцькій, Талалаївській громадах. Кількість обладнання відповідає  попередній оцінці потреб закладів. Така допомога — чергова партія від міжнародної неурядової організації Finn Church Aid (фінська організація) в межах проєкту «Безпечне повернення до навчання» в Україні.

Як зазначив начальник Управління освіти і науки ОВА Юрій Музика, це дасть можливість не тільки створити безпечні умови для перебування в укриттях дітей та педагогів, а й налагодити освітній процес під час повітряних тривог. Для цього управління спільно з міжнародними неурядовими організаціями, волонтерами, благодійниками продовжує роботу щодо забезпечення закладів освіти області альтернативними джерелами живлення.

Загалом у межах ініціативи FCA закуповує і передає 39 генераторів та 40 біотуалетів, а також інше обладнання і навчальне приладдя для закладів загальної середньої освіти Чернігова та області, яким допомагає з ремонтом. А також — створює тимчасові навчальні простори та центри цифрового навчання. Організація розпочала і програму психологічної підтримки учнів та вчителів, тренінгів із надання першої психологічної допомоги та соціально-емоційного навчання.

Довідково. Проєкт «Безпечне повернення до навчання» в Україні фінансується Генеральним директоратом з питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги в Європі, розроблений і реалізується партнерами Консорціуму: Finn Church Aid, People in Need, Save the Children і War Child, — у партнерстві з відповідними органами управління освітою переважно з Київської, Чернігівської, Сумської та декількох інших областей. Це дозволить постраждалим від конфлікту хлопчикам та дівчаткам віком  6 – 18 років повернутися до навчання в безпечних умовах, а працівникам освіти — отримати психологічну підтримку і навчитись надавати її учням.

За повідомленням Управління освіти і науки
Чернігівської обласної військової адміністрації

Переглядів:105