Річниця звільнення Чернігівщини від російських окупантів

07 квітня 2023

Дев’ять років Україна бореться за своє майбутнє з підступним ворогом. Рік повномасштабної збройної агресії гартує український народ на полі бою та в тилу.

Дві третини Чернігівської області понад місяць були під окупацією підступного ворога, техніка якого безперервними хвилями почала заходити на нашу територію 24 лютого 2022 року. Через чернігівський напрямок росіяни планували вийти на північну околицю Києва.

П’ять тижнів, з 24 лютого до 31 березня, на пагорбах біля села Новоселівка і навколо них точилися криваві бої. Тримаючи оборону, тут загинули десятки наших захисників – танкістів, артилеристів, прикордонників, бійців тероборони.

Утім, криваві бої точилися не лише у напрямку Новоселівки. Ворог атакував з усіх сторін, намагаючись знайти слабкі місця на околицях обласного центру.

Завдяки міці Cил оборони та сміливості українців вдалося вистояти! Навесні 2022-го від рашистської навали було звільнено північні регіони нашої держави.

Місто Прилуки уникло окупації та збройної агресії російських військових завдяки мужнім воїнам 54 окремого розвідувального батальйону ім. Михайла Тиші, а також територіальній обороні, вмотивованим прилучанам.

 

"Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

Вічна пам'ять полеглим Героям! У цей день ми дякуємо Збройним Силам України за те, що тримають небо над нами.

Віримо, що в усіх нас вистачить сил, терпіння та снаги для подолання цієї страшної навали, яка прийшла на наші землі" — звернулася до присутніх міський голова Ольга Попенко.

 
 
 
 

Рідні загиблих героїв Прилуцької землі, які загинули в російсько-українській війні, вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання, запалили свічки-пам’яті та поклали квіти до пам’ятного знаку загиблих воїнів за Незалежність України.

На українській землі ще тривають жорстокі бої за незалежність Української держави. Але наша згуртованість, віра у Збройні сили і готовність до боротьби за свою свободу – це надійна запорука такої жаданої Перемоги.

Переглядів:118