Ми у боргу перед ліквідаторами

26 квітня 2023

26 квітня минає 37 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Це скорботна дата в історії нашої країни. Кожного року в цей день Прилуки вшановують ліквідаторів аварії, які самовіддано взялися долати цю катастрофу, не замислюючись над загрозою власному життю.

Сьогодні у центральній частині міста, біля пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» з нагоди 37-х роковин Чорнобильської трагедії було вшановано пам'ять загиблих ліквідаторів. Прилучани взяли участь у мітингу-реквієм «Тривожні дзвони Чорнобиля».

Зі словами вдячності до ліквідаторів звернулася заступник міського голови Тетяна Шкуренко, зазначивши у своєму виступі, що Чорнобиль став символом атомної небезпеки світового масштабу, великим горем для українців.
На даний час пріоритетними, як для держави, так і для органів місцевого самоврядування залишаються питання соціального захисту ліквідаторів аварії, інвалідів-чорнобильців, дітей, постраждалого населення. Не дивлячись на війну в країні, у місті залишається незмінним напрямок щодо посилення уваги до повсякденних потреб даної категорії громадян, поліпшення рівня їхнього життя та добробуту.

Посадовці міської ради, ліквідатори та їх сім’ї, широке коло громадськості вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи».
Сьогодні всі, кого травмував Чорнобиль, а це весь світ, щоденно відчувають наслідки трагедії. Їм потрібна особлива турбота держави та громади, дієва підтримка у боротьбі з недугами та іншими життєвими негараздами.
Безмежно вдячні тим людям, які стали ліквідаторами найбільшої техногенної катастрофи в історії України і пожертвували власними життям і здоров'ям заради порятунку інших людей. Щиро бажаємо вам щастя, довгого життя без проблем і хвороб, миру, благополуччя і добробуту.
Відлуння біди стихне ще не скоро. Її наслідки відчують на собі і майбутні покоління. Ми повинні врахувати минулі помилки, зробити все можливе, аби подібне не повторилося та берегти тих, хто рятував світ.

Переглядів:91