On-line практикум вчителів предмету «Пізнаємо природу»

16 травня 2023

16 травня відбувся on-line практикум для вчителів предмету «Пізнаємо природу», в ході якого було розглянуто питання:

  • розробка критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів з даного предмету;

  • як скласти навчальну програму на основі модельної.

Олена Ісько, вчитель предмету «Пізнаємо природу» ліцею № 5 імені В.А. Затолокіна, розповіла про основні принципи, якими користувалася при складанні критеріїв оцінювання різних видів робіт учнів з предмету «Пізнаємо природу», презентувала власно складені критерії з даного предмету. Також було продемонстровано практичні роботи учнів, створені під час вивчення даного предмету та пояснено систему їх оцінювання.

Поділилась власними напрацюваннями Юлія Юрченко, вчитель ліцею № 10. Вона продемонструвала критерії оцінювання різних видів навчальної діяльності з даного предмету, розроблені нею.

Змістовно доповнила розповідь вимогами до викладання предмету «Пізнаємо природу» в 6-х класах, особливостями та труднощами Олена Федосенко, вчитель ліцею № 7, що бере участь у пілотному проєкті НУШ у 6-х класах.

Про вимоги й критерії щодо складання навчальних та авторських програм розповів консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Дмитро Клугман.

На завершення зустрічі присутні обмінялися власними наробками та думками з приводу піднятих питань та стосовно викладання предмету «Пізнаємо природу» відповідно до вимог Нової української школи.

 

Переглядів:62