У Прилуцькій громаді опанували методику картування

18 травня 2023

Методологію визначення потреб громади опрацьовували представники та представниці Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості,  а також активісти та активістки м. Прилуки під час тренінгу з картування громади, який відбувся 16 травня.

Тренерки  ГО «Чернігів Європейський»  Надія Нагорна та Марина Захаріна детально зупинились на теоретичних аспектах понять «потреби» та «ресурси», зокрема у контексті розвитку громад.  Учасники заходу ознайомились з методами  визначення потреб  в громаді (опитування, фокус-групи),  практичними кейсами щодо розробки аналітичних документів,  виконали у групах вправи з картування громади.

 

Тренінг  проведено  в межах  ініціативи «Розбудова Мережі робочих груп із громадської безпеки та відновлення у семи територіальних громадах Чернігівщини», яка впроваджується ГО «Чернігів Європейський» за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

За підсумками тренінгу ГО «Чернігів Європейський» будуть проведені менторські сесії з проведення досліджень у Прилуцькій громаді, результати яких стануть основою для розробки профілю громади. Запрошуємо активних громадян та громадянок до участі та проведення опитувань і фокус-груп, які будуть анонсовані Робочою групою з громадської безпеки та соціальної згуртованості .

 

Секретар Робочої групи з громадської безпеки та соціальної згуртованості

Олена Канавець

 

Фото: Світлана Марценюк, Олена Канавець

 

 

Переглядів:104