Освітній онлайн консалтинг

25 травня 2023

Підведені підсумки роботи шкільних команд педагогічних працівників ЗЗСО в рамках реалізації Державного стандарту базової середньої освіти у 5 класі та визначено перспективу на 6 клас нового 2023-2024 н. р.!

Прилуцьким центром професійного розвитку педагогічних працівників організовано і проведено 25.05.2023 року освітній онлайн консалтинг «УСПІХИ та ВИКЛИКИ: підсумовуємо роботу ШКІЛЬНОЇ КОМАНДИ педагогічних працівників ЗЗСО в рамках реалізації Державного стандарту базової середньої освіти у 5 класі з перспективою на 6 клас» для адміністрації, практичних психологів, класних керівників 5-х класів ЗЗСО м. Прилуки.

До участі в заході були запрошені начальник управління ДСЯО в Чернігівський області Тетяна Маханькова, яка проконсультувала учасників консалтингу по питанню проведення загальнодержавних та регіональних моніторингів дослідження якості освіти; директор Ліцею №7 Володимир Зуб та заступник директора Олена Бондаренко, учасники інноваційного освітнього проєкту Всеукраїнського рівня за темою «Розроблення впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіті» на базі закладів загальної середньої освіти на 2021-2027 роки, розповіли, як проходив загальнодержавний моніторинг дослідження якості освіти з математики та української мови здобувачів освіти в Ліцеї № 7, охарактеризували проблемні моменти роботи шкільної команди НУШ та наголосили на неохідності розбудови індивідуальної освітньої траєкторії учня.

Директор Центру Світлана Чернякова провела консультацію на основі даних анкетування роботи шкільних команд закладів освіти міста по проблемних питаннях створення нової моделі навчання та упровадження Державного стандарту базової середньої освіти в 5 класі, надала відповіді на запитання педагогів міста, які були зазначені в попередньо проведеному анкетуванні, окреслила окремі питання та моменти щодо підготовки закладу освіти до навчання учнів 6 класів у новій український школі з 1 вересня 2023 року та презентувала роботу Центру з даного питання.

Психолог Центру Ірина Огорілко зупинилась на окремих психологічних аспектах організації освітнього процесу в умовах воєнного стану та проконсультувала учасників заходу по питанню проходження адаптації до навчання учнів у 5-му класі.

До консалтингу долучилася директорка Прилуцького краєзнавчого музею імені Василя Івановича Маслова Тетяна Зоць, яка запропонувала взяти участь старшокласникам у грантових проєктах музею.

Підсумком консалтингу стало спільне визначення усіма учасниками заходу пріоритетних напрямків консультаційно-інформаційної допомоги педагогам закладів загальної середньої освіти міста щодо впровадження Держстандарту в 6 класах нової української школи на новий навчальний рік.

 

Працівники центру професійного розвитку висловлюють вдячність всім учасникам і доповідачам – консультантам освітнього консалтингу, дякують за плідну співпрацю! Бажають нових ідей, натхнення та працездатності, а головне – втілити свої задуми в життя!

Переглядів:58