Служба у справах дітей інформує

08 червня 2023

12 червня з ініціативи ООН відзначається Всесвітній день боротьби з дитячою працею. День встановлений за рішенням сесії Генеральної конференції Міжнародної організації праці, яка відбулася 3-20 червня 2002 року, задля привернення уваги громадськості до проблеми дитячої праці, а особливо, її найгірших форм: рабства і примусових робіт, праці в небезпечних умовах, залучення дітей у торгівлю наркотиками і заняттям проституцією.

З нагоди цього дня 08 червня 2023 року в актовій залі міської ради відбувся круглий стіл «Ознайомлений – захищений», у якому взяли участь: заступник начальника відділу з питань праці управління інспекційної діяльності у Чернігівській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Прокопенко Микола Іванович, спеціалісти служби у справах дітей міської ради, відділу економіки міської ради. На заході були присутні вихованці дитячих будинків сімейного типу, прийомних, опікунських сімей віком від 15 до 18 років, батьки-вихователі, прийомні батьки, піклувальники.

 

Прокопенко Микола Іванович надав роз’яснення щодо вимог законодавства у разі працевлаштування неповнолітніх, вказав на ризики, висловив рекомендації. Щира, невимушена атмосфера заходу сприяла спілкуванню, отриманню компетентних відповідей на питання кожного. 


 

 

 

Переглядів:76