Протидія та профілактичні заходи щодо недопущення насильства в сім’ї

23 червня 2023

Протидія та профілактичні заходи щодо недопущення насильства в сім’ї

У контексті військової агресії та підвищеної соціальної напруги, домашнє насильство у суспільстві набирає нових аспектів і в більшості випадків стосується не тільки фізичної шкоди, а й психологічного аб’юзу.

З метою протидії домашньому насильству та організації дієвої профілактичної роботи, 22 червня 2023 року у Прилуцькій РДА відбулося засідання Міжвідомчої ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми. У ході засідання були розглянуті питання: про роботу спеціальної мобільної групи протидії домашньому насильству та профілактичної роботи з кривдниками; про роботу спеціалізованих служб підтримки осіб, постраждалих від домашнього насильства тощо.

Віра Черномаз практичний психолог Центру соціальних служб Прилуцької міської ради, психолог мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або за ознакою статі, надала інформацію про роботу мобільної бригади у місті Прилуки за період з 24 лютого 2022 року по 15 червня 2023 року.

Протягом звітного періоду, з метою подолання складних життєвих обставин, спричинених насильством у сім’ї та профілактичних заходів щодо недопущення потрапляння у складні життєві обставини спричинені домашнім насильством, були надані послуги мобільної бригади 128 сім’ям прилучан.

Спеціалісти мобільних бригад надають необхідну підтримку та допомагають знайти вихід зі складних життєвих ситуацій, а іноді – навіть рятують життя.

Центр соціальних служб  Прилуцької міської ради

Переглядів:87