Відбулося чергове засідання Громадської ради

28 листопада 2023

У сесійній залі міської ради 28 листопада відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради. У ході засідання  розглянуто питання «Про колективне звернення перевізників м.Прилуки щодо незгоди  із введенням шкільного тарифу та збільшення номінації вартості талону до 15 грн. на послугу з перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки», з даного питання інформував заступник міського голови Олександр Сивенко.

Посадовець зазначив, що приватні перевізники, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки звернулися до міського голови з клопотанням залишити талонну систему для пільгового проїзду школярів (до введення автоматизованої системи обліку оплати проїзду) та збільшити номінальну вартість талону до розміру загальноміського тарифу, тобто до 15,00 грн.

До речі, дана пропозиція перевізників суперечить попередній їхній пропозиції від 27.09.2022, де вони вимагали відійти від талонної системи та впровадити пільговий шкільний тариф, що й було дотримано.

На сьогодні оприлюднено проєкт регуляторного акту – рішення виконавчого комітету міської ради «Про встановлення тарифу на послуги з перевезення дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки», відповідно до дотримання норм закону дане питання на розгляд виконавчого комітету не пізніше 10.01.2024.

Після жвавого обговорення члени Громадської ради ухвалили дорадче рішення рекомендувати виконавчому комітету Прилуцької міської ради встановити номінальну вартість талону на пільговий проїзд  дітей шкільного віку на міських автобусних маршрутах загального користування м. Прилуки у розмірі 15 грн, (кошти за проїзд відшкодовувати із міського бюджету). Виготовлення талонів на проїзд здійснювати суб'єктам підприємницької діяльності (перевізникам).

Облік здобувачів освіти, які потребують даної послуги здійснювати   кожному освітньому закладу окремо..

У ході засідання члени Громадської ради обговорили й  питання  освітлення вулиць міста та належного впорядкування білбордів, половина з яких потребує знесення.

 
 
 
Переглядів:66