Продовжила роботу творча майстерня педагогів-дошкільників

27 лютого 2024

 

На базі дошкільного навчального закладу (ясел-садка) комбінованого типу № 26 відбулося засідання творчої майстерні педагогів «Організовуємо професійний розвиток педагогів закладів дошкільної освіти». До її роботи долучилися інструктори з фізичної культури закладів дошкільної освіти. Модератором заходу була консультант Центру ПРПП Тетяна Зубко.

 

У ході заходу свій практичний досвід роботи презентувала інструктор з фізичної культури ДНЗ КТ № 26 Тетяна Астахова. Через майстер-клас «Варіативний модуль Cool games для фізичного розвитку дошкільників» розкрила роль середовища та методичного забезпечення в фізкультурно-оздоровчій роботі з дітьми дошкільного віку. Педагог презентувала адаптований під вимоги Базового компонента дошкільної освіти освітній напрям «Особистість дитини» варіативний модуль Cool Games та звернула увагу учасників на те, що Cool Games – це унікальний український проект, який проводиться Комітетом з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, покликаний сприяти створенню цікавих та яскравих уроків фізичної культури для здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти. Майстерність педагога дозволила реалізувати даний проєкт разом з дошкільнятами та педагогами закладу; методично грамотно спланувати проведення змагань на основі естафет «Біатлон» та «Гулівер»; сформувати команди; підібрати реквізити та інвентар для змагань.

Учасники заходу відмітили, що даний модуль має позитивний влив на формування фізично розвиненої особистості дитини-дошкільника, здатної реалізувати творчий потенціал, активно використовуючи фізичну культуру для зміцнення і збереження здоров’я. Особливості дизайну спортивної зали дають можливість здобувачам освіти безперешкодно рухатися, виконувати завдання та отримувати позитивні емоції.

Переглядів:42