Відбулося онлайн навчання для керівнників закладів освіти

22 березня 2024

У рамках роботи дискусійного клубу «Особистість керівника в системі управління закладом дошкільної освіти» для директорів закладів дошкільної освіти відбулося онлайн навчання «Реалізація індивідуальної траєкторії освіти в системі неперервної педагогічної освіти. Інструменти оцінювання та самооцінювання професійної діяльності керівника (директора) ЗДО». Модератором заходу була консультант Прилуцького центру ПРПП Тетяна Зубко, яка акцентувала увагу педагогів на меті даного зібрання: формування та розвиток компетентностей керівників дошкільних закладів відповідно до вимог професійного стандарту «Керівник (директор) закладу дошкільної освіти» та особисте професійне зростання під час професійної діяльності. Сам документ окреслює образ керівника ЗДО через перелік трудових функцій та опис компетентностей, якими повинен володіти, аби стати успішним менеджером в умовах сучасних реалій.

У ході zoom конференції керівники ЗДО поглибили свої знання про теорію та практику сучасного освітнього менеджменту; ознайомилися із змістом і структурою Стандарту; визначили можливості застосування Стандарту під час самооцінювання професійної діяльності та побудови індивідуальної траєкторії професійного розвитку.

Під час практичної частини керівники відпрацювали інструменти оцінювання та самооцінювання професійної діяльності. Тетяна Зубко надала деректорам консультативну допомогу у визначенні та об’єктивному оцінюванні рівня власних професійних знань, умінь і навичок.

Переглядів:20