Березневий випуск 2024 року електронного видання Прилуцького центру ПРПП «Професійний вектор»

28 березня 2024

Після затяжної немирної зими ми зустріли весну і продовжили працювати на освітянському фронті. Редакційна команда електронної газети «Професійний вектор», яку видає КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради, підготувала березневий випуск.

«Сортується все через сито війни: мрії, цінності, друзі і ми…» – саме так розпочинається наша березнева газета «Професійний вектор». За два роки повномасштабного вторгнення ми змінилися, адаптувалися, але не перестали своїми думками, діями та вчинками наближати нашу Перемогу. Про це буде на першій шпальті.

У березневому випуску розміщено багато матеріалів з досвіду роботи вихователів закладів дошкільної освіти, вчителя іноземної мови одного із ліцеїв. Читачам буде цікаво дізнатися про цифрові технології як інструмент створення сучасного освітнього контенту для дошкільнят та формування їхньої цифрової компетентності, про створення індивідуального освітнього контенту з використанням технології штучного інтелекту на уроках англійської мови. У кожного із авторів свої успішні практики педагогічної діяльності, якими вони радо діляться зі своїми колегами.

З квітня 2023 року Прилуцький Центр ПРПП співпрацює з Центральним інститутом післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти».  Ми продовжуємо друкувати авторські матеріали, які радо нам надають науковці. У березневому номері Алла Москальова, кандидат психологічних наук, доцент, професор кафедри психології управління Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, представила статтю «Особистісний потенціал як ресурс подолання криз особистості в умовах війни та повоєнний час».

У часи війни важливо вчитися управляти стресом. На сторінці 5 газети «Професійний вектор» розповідаємо про навчання тренінгових груп самодопомоги за програмою ВООЗ «Важливі навички в періоди стресу».  Чим цінна програма? Які дає інструменти з управління стресом? Читачі зможуть не тільки дізнатися про це, а й завантажити ілюстрований посібник «Важливі навички в періоди стресу: Ілюстроване керівництво» за покликанням, що допоможе у виконанні практичних вправ.

Керівники закладів освіти знайдуть і для себе матеріал. Зокрема, вони дізнаються, як підготувати колектив до кризової ситуації та як створити у закладі освіти атмосферу безпеки і психологічного комфорту.

У березневому випуску газети розмістили матеріали начальниці управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області Тетяни Маханькової. Вона є нашою постійною дописувачкою. Її матеріали цікаві, актуальні, інформаційні. Цього разу – про те, що Державна служба якості освіти отримала дозвіл на проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері освіти.

Фахівці Інклюзивно-ресурсного центру Прилуцької міської ради підготували матеріал про аутизм напередодні Всесвітнього дня (2 квітня) поширення інформації про цей розлад аутистичного спектру.

Ознайомившись із путівником сучасних форм методичної роботи, наші читачі зможуть обрати такі форми методичної роботи, які підходять саме їм.

У постійній рубриці «Чим живе позашкілля» можна ознайомитися з екологічним проєктом «ЕКО-френдлі – наш стиль життя», який успішно реалізується в Центрі творчості дітей та юнацтва.

У «Творчому ресурсі» підготували філворд. Серед триста п’ятдесяти семи букв необхідно знайти назви 14 весняних квітів.

Матеріали постійної рубрики «Психологічна підтримка» про сміх як захисну реакцію у стресових ситуаціях.

Електронне видання «Професійний вектор» – видання для педагогів і про педагогів. Тож Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників запрошує успішних педагогів, які мають власний погляд на процес впровадження освітніх реформ, ділитися позитивним досвідом своєї професійної діяльності на шпальтах газети «Професійний вектор».

Читайте нас за посиланням http://pcprpp.uopmr.gov.ua/elektronna-gazeta-profesiyniy-vektor

 

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Переглядів:31