Електронні ресурси для активізації розумової діяльності здобувачів освіти

30 квітня 2024

Відповідно до запитів педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти міста в рамках практикуму по ІКТ «Використання хмарних технологій в практиці роботи педагога» та відповідно до меморандуму про співпрацю між Прилуцьким центром ПРПП та Прилуцькою гімназії № 10 від 10.01.2024 № 44, 29 квітня 2024 року було проведено семінар-практикум «Електронні ресурси для активізації розумової діяльності здобувачів освіти» на базі гімназії № 10, для заступників директорів ЗЗСО м. Прилуки.

На початку зустрічі до присутніх звернулася директор гімназії Юлія Зімбалевська. Вона зупинилася на потребах закладу щодо сучасних цифрових засобів навчання, розповіла про досягнення в цьому напрямку адміністрації та колективу закладу, окреслила перспективи розвитку гімназії в напрямку використання інформаційних технологій в освітньому процесі.


 

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Дмитро Клугман який розкрив аспекти використання різноманітних програмних продуктів в освітньому процесі.

Оксана Гула, вчитель початкової освіти гімназії, ознайомила присутніх з методикою використання штучного інтелекту (ШІ) для створення ментальних карт, продемонструвала використання графічного планшету та можливостей його застосування в ході проведення уроків у початковій школі.

Раїса Кіча, вчитель математики та фізики, показала використання програмного засобу Iriun Webcam на уроках природничих дисциплін в класі та в ході дистанційного навчання. Розповіла про використання інформаційних технологій на своїх уроках.

Антоніна Герасименко, заступник директора з НВР, продемонструвала напрацювання педагогічного колективу гімназії щодо використання електронного журналу та щоденника в HUMAN, розкрила технологію та методи роботи з даними програмними засобами в закладі. Як вчитель англійської мови продемонструвала використання Internet-ресурси, які використовуються в ході проведення уроків та позаурочних занять з англійської мови.

Директор центру Світлана Чернякова, наголосила на створенні власних електронних освітніх ресурсів та доцільності використання інформаційно- комунікаційних  технологій під час проведення сучасних уроків  відповідно до Професійного стандарту вчителя, Державних стандартів загальної середньої освіти та Концепції НУШ.

Прилуцький ЦПРПП дякує адміністрації гімназії № 10 Юлії Зімбалевській та Антоніні Герасименко, вчителям Оксані Гулі та Раїсі Кічі за співпрацю і бажає подальших професійних здобутків.

Переглядів:29