Використання проєктної технології в умовах групи подовженого дня

15 травня 2024

Багаторічною практикою доведено, що групи подовженого дня (ГПД) є важливою формою організації післяурочної діяльності молодших школярів та затребуваною батьками учнів.

15 травня 2024 року на базі Ліцею № 6 відбувся методичний практикум з теми «Використання проєктної технології як засобу розвитку творчих здібностей учнів в умовах групи подовженого дня», в ході якого консультант КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяна Караулова презентувала вихователям алгоритм роботи над проєктами, зміст проєктної діяльності вихователя та учня; акцентувала увагу присутніх на необхідних умовах проєктної діяльності в групі подовженого дня в умовах Нової української школи.

Закономірно, що бажання дитини відвідувати ГПД залежить від змісту занять, форм організації життєдіяльності школярів, від комфортності освітнього середовища, характеру спілкування й стосунків між учасниками освітнього процесу. Людмила Тарнопольська, вихователь-методист Ліцею № 6, забезпечує таку якість організації і надання освітніх послуг вихованцям ГПД ліцею. Педагог поділилася досвідом роботи з використання проєктних технологій у ГПД, які спрямовані на формування у дітей інтелектуально-творчих здібностей. Рекомендувала вихователям методичну літературу для підготовки та проведення проєктів з учнями. Ознайомила зі змістом статті «Розвиток ключових компетентностей здобувачів освіти в умовах групи подовженого дня», яка була надрукована в науково-методичній збірці «Теорія і практика професійної підготовки сучасного фахівця» Прилуцького гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. Івана Франка, випуск № 10 (17) 2023 рік.

Сьогоднішній методичний практикум показав, що вихователь ГПД створює відповідні умови для виявлення та розвитку в учнів здібностей, талантів, захоплень, які стимулюють до самостійності та пізнавальної активності.

Прилуцький ЦПРПП дякує вихователю-методисту ГПД Ліцею № 6 Людмилі Тарнопольській за забезпечення високої якості організації та надання освітніх послуг вихованцям ГПД та директору даного ліцею Дмитру Самозвану за комфортні та безпечні умови для проведення семінару.

Переглядів:34