Всесвітній день вишиванки!

16 травня 2024

До Всесвітнього дня вишиванки у закладах освіти та культури відбулася низка заходів:

У виставковій залі краєзнавчого музею імені В.І.Маслова відкрито авторську виставку “Лялька від традиції до сучасності” ніжинської майстрині Лесі Терещенко.

Паралельно з ляльками представлені вишиті сорочки із зібрання музею та декоративні вінки, виготовлені керівниками гуртків відділу художньо-творчої діяльності Центру творчості дітей та юнацтва.

 

Також краєзнавчий музей імені В.І.Маслова презентував містянам на музейному майданчику виставку вишитої сорочки із зібрання музею «Біле по білому» та на алеї Любові Забашти - фотовиставку «Берегині роду» присвячену жінкам героїв-захисників України, яка презентує жінку в автентичному строю, демонструє її красу та силу.

 

 

На алеї Любові Забашти містяни мали можливість сфотографуватись у вишиванках біля тематичної фотозони. Був проведений майстер-клас із хусткування та пов’язування намітки. Намітка – найперший жіночий головний убір, яким заміжні жінки покривали голову, і який має свою цікаву історію.

 

 

 

Здобувачі освіти підтримали руханці в вишиванках "Дякуємо ЗСУ"!

 
 

Заклади дошкільної, загальної середньої освіти взяли участь у Національній руханці в вишиванках "Дякуємо ЗСУ" до Міжнародного дня вишиванки в рамках Національного проєкту "Цікава фізкультура - 2.0 Перезавантаження".

Переглядів:22