Застосування сучасних технологій декоративно-прикладного мистецтва при проведенні  занять у змішаних класах

21 травня 2024

 

У рамках роботи методичного кейсу вчителів трудового навчання та технологій «А я роблю так» 21 травня 2024 року відбувся онлайн майстер-клас «Застосування сучасних технологій декоративно-прикладного мистецтва  при проведенні  занять у змішаних класах».

Консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила Гапченко  розкрила питання: реалізації модулів №2  «Творче застосування традиційних і сучасних технологій декоративно-ужиткового мистецтва»  модельних навчальних програм  «Технології. 5-6 класи» та «Технології. 7-9 класи» (авторки Ходзицька І.Ю. та ін.)  У активному діалозі спільно з педагогами обговорила   сучасні технології декоративно-прикладного мистецтва,  такі як художнє різблення, торцева мозаїка, ганутель, кінусайга та інші.

Вчитель трудового навчання/технологій Прилуцького Ліцею №6 Олександр Колесник поділився своїм досвідом роботи  зі складання календарного плану роботи у змішаних класах та добіркою проєктів на виготовлення виробів     («Патріотичне панно», «Брелок», «Корпус годинника» -  всього 16 шт.), підбіркою методик декоративно-прикладного мистецтва, які використовує у 5-7 класах, детально охарактеризував та показав методику вживлення картинки у деревину.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує  Олександру   Колеснику за творчий, креативний підхід у викладанні предмету та активність щодо надання можливості колегам користуватися його позитивними практиками!

Переглядів:28