Творча майстерня педагогів-дошкільників продовжує працювати

22 травня 2024

22 травня 2024 року на базі закладу дошкільної освіти № 19 відбулося засідання творчої майстерні педагогів «Організовуємо професійний розвиток педагогів закладів дошкільної освіти». До її роботи долучилися вихователі закладів дошкільної освіти, які працюють над впровадженням  варіативного складника Стандарту дошкільної освіти за освітнім напрямом «Мовлення дитини. Іноземна мова». Модератором заходу була консультант Центру ПРПП Тетяна Зубко, яка розкрила алгоритм реалізації змісту освітнього напряму, який передбачає послідовність дій вихователя: ознайомлення з новим матеріалом на систематичних заняттях; закріплення отриманих знань у процесі інтеграції; збільшення варіацій застосування педагогічних технологій за рахунок урізноманітнення активностей дітей. У продовженні зустрічі Тетяна Зубко акцентувала увагу учасників заходу на інноваційних підходах формування мовленнєвої компетентності в сфері іноземної мови у дітей дошкільного віку та охарактеризувала переваги різних сучасних методів навчання.

До практичної частини долучилася вихователь ЗДО № 19 Тетяна Сердюк, яка у форматі коучинг-сесії «Розвиток мовленнєвої компетентності у сфері іноземної мови шляхом застосування засобів візуально-вербального навчання дошкільнят ( МАС)» презентувала свій досвід роботи. Ця методика творча, інтерактивна. В її основі лежить систематичне повторення певних слів за педагогом та використання в процесі спілкування. Тому важливо спонукати дитину до застосування мовленнєвих кліше та часто вживаних висловів за темами близького та зрозумілого дитині оточення. Педагог проаналізувала принципи раннього навчання іноземної мови, виділила найбільш суттєві, які допомагають в організації навчання у закладі дошкільної освіти. В ході зустрічі вихователь презентувала колегам розвивальне середовище, створене у віковій групі з даного напряму, продемонструвала елементи практичної роботи з вихованцями різного віку. Освітні цілі навчання англійської мови дітей дошкільного віку педагоги реалізовували в ході практичної ігрової діяльності.

Учасники заходу дійшли висновку, що здібності до вивчення іноземної мови, як і всякі інші, можуть розвинутися при відповідній діяльності і в першу чергу це залежить від обраних педагогом методів навчання. З цієї причини і обґрунтовується важливість підбору правильного методичного матеріалу та організація занять протягом усього освітнього процесу.

Прилуцький центр ПРПП вдячний адміністрації ЗДО № 19 в особі директорки Олени Марюхно за надані комфортні та безпечні умови під час проведення заходу.

Переглядів:23