«Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО»

11 червня 2024

11 червня 2024 року в рамках серії навчальних семінарів «Хмарні технології на допомогу педагогу ЗДО» відбувся семінар «Використання штучного інтелекту в дошкільній освіті». Захід, організований консультантом КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Тетяною Зубко у форматі zoom конференції, зібрав 40 педагогічних працівників закладів дошкільної освіти міста Прилуки. Педагоги опрацьовували тему семінару спільно з викладачами  кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті ЧОІППО імені К.Д. Ушинського.

З вітальним словом до учасників zoom конференції звернувся завідувач кафедри Покришень Дмитро Анатолійович. В своєму виступі пан Дмитро презентував  цікаві сервіси ChatGPT та Poe на основі найсучаснішої технології ШІ, також розкрив теоретичні аспекти та практичні можливості застосування методів та інструментів штучного інтелекту в дошкільній освіті.

Співдоповідачами виступили викладачі кафедри Закревська Євгенія Сергіївна та Давиденко Павло Андрійович.  Пані Євгенія представила ChatGPT і Google Gemini, за допомогою яких можна згенерувати приклади текстів, а також використовувати ці сервіси під час написання конспектів занять. Викладач акцентувала увагу педагогів на цифровому етикеті та стилі тексту, коректності запиту та опису. Під час ознайомлення з платформою графічного дизайну Canva педагог рекомендувала практичні вправляння з додатками сервісу, таким як ColoringBook. Приємним подарунком для слухачів семінару стало відтворення пісеньки про заклад дошкільної освіти, створений штучним інтелектом у сервісі Suno, який довів, що створення пісень доступне кожному. Пан Павло презентував сервіс для генерації зображень Lexica.art. Це пошукова система підказок Stable Diffusion, одна з найпопулярніших мистецьких моделей штучного інтелекту, яка вміє створювати яскраві зображення в стилі диджитал артів.

Учасники дізналися про освітні аспекти та переваги використання ШІ як універсального помічника вихователя ЗДО в педагогічній роботі. Семінар «Використання штучного інтелекту в дошкільній освіті» став кроком до інноваційного розвитку дошкільної освіти та сприяв розширенню горизонтів цифрової педагогіки серед педагогічних працівників ЗДО. Всі учасники навчального семінару отримають сертифікати підвищення кваліфікації на 4 години.

Педагоги-дошкільники та організатори заходу щиро вдячні ректору А.А. Заліському та викладачам кафедри природничо-математичних дисциплін та інформаційно-комунікаційних технологій в освіті ЧОІППО імені К.Д. Ушинського Д.А. Покришню, Є.С. Закревській та П.А. Давиденку за тісну співпрацю.

Переглядів:26