«Від маленької цеглинки – до розумної дитинки. «Lego»

12 червня 2024

11 червня 2024 року фахівець(консультант) комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Прилуцької міської ради Наталія Кореняк на базі ІРЦ провела ІІ засідання постійно діючої «Школи усвідомленого батьківства» на підтримку батьків дітей з особливими освітніми потребами з теми: «Від маленької цеглинки – до розумної дитинки. «Lego» ».

Легендарний конструктор Lego» люблять як діти, так і дорослі. Ця гра

займає лідируючу позицію серед розвиваючих іграшок, адже завдяки «Lego», в якому присутні різні типи деталей, можна розвинути велику кількість навичок.

Головна мета «Lego» — це сприяння всебічному розвитку сучасної

дитини. За допомогою маленьких різнокольорових кубиків у дітей, крім моторики рук, одночасно розвивається мовлення, сприйняття навколишнього світу, а також інші сфери особистості. Конструктор «Lego» вчить дитину самостійно діяти, приймати рішення, фантазувати.

Під час зустрічі були висвітлені питання:

· Що таке конструктор «Lego»?

· Що розвиває конструктор?

· Чим корисний «Lego»?

· Чому діти люблять грати в Lego»?

                Також батькам та дітям були запропоновані цікаві ігри та вправи з використанням «Lego», під час яких діти мали змогу розвивати та вдосконалювати свої когнітивні, мовленнєві, моторні, сенсорні вміння та навички; батьки мали змогу розширити свої знання по використанню «Lego» в розвитку дитини з особливими освітніми потребами. Всі учасники засідання Школи отримали задоволення, нові знання та заряд позитивних емоцій.

Колектив інклюзивно-ресурсного центру щиро вдячний батькам та

дітям за можливість живого спілкування, активність, зацікавленість, непідробні емоції та бажання й можливість співпрацювати!

Переглядів:26