Безбар’єрність – це коли зручно всім без винятку!

13 червня 2024

А ще – це коли в суспільстві створені такі умови, які дозволяють кожній людині, незалежно від віку, статі, сімейного стану, фізичних можливостей, соціальної групи тощо, реалізовувати свої права повною мірою. Одним із фундаментальних прав людини є право на працю, і служба зайнятості всіляко сприяє його реалізації. Не залишаються поза її увагою і внутрішньо переміщені особи.

Всі шукачі роботи, які змінили місце проживання внаслідок російської воєнної агресії, можуть скористатися її послугами. Адаптуватися на сучасному ринку праці та працевлаштуватись допоможе низка безкоштовних сервісів та послуг, серед них: підбір роботи, профорієнтаційні послуги, залучення до суспільно корисних, громадських та інших робіт тимчасового характеру, підвищення кваліфікації, навчання новим спеціальностям та професіям, зокрема шляхом отримання ваучера, гранти на створення або розвиток власної справи тощо. До речі, для того, щоб скористатися деякими послугами, не обов’язково реєструватися в службі зайнятості безробітним.

Про це йдеться на профінформаційних семінарах для внутрішньо переміщених осіб, які проводять фахівці служби. Черговий такий захід відбувся днями в Прилуцькій філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

Про послуги служби зайнятості читайте на нашому сайті https://chg.dcz.gov.ua/

Є запитання? Звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Переглядів:19