14 червня 2024

Податківці проводять перевірки та виявляють порушників

 

  Відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Чернігівській області на постійній основі здійснюється робота щодо виявлення фактів порушень законодавства суб’єктами господарювання, щодо порядку проведення розрахунків з покупцями та ведення обліку підакцизних товарів.

Податківцями було встановлено, що у одному з магазинів м. Ніжин, Чернігівської області здійснюється реалізація підакцизних товарів з порушенням законодавства, а саме: алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Під час проведення фактичної перевірки магазину податківці  зафіксували факти порушень законодавства:

  • проведення розрахунків без використання РРО/ПРРО;
  • реалізація підакцизних товарів платником єдиного податку;
  • реалізація алкогольних напоїв та тютюнових виробів без наявності ліцензій;
  • зберігання підакцизних товарів в місцях не внесених до єдиного державного реєстру в місцях зберігання;
  • продаж алкогольних напоїв в заборонений законом час доби;
  • порушення порядку обліку товарів, відсутність первинних документів на придбаний товар.

Також, в ході проведення фактичної перевірки було залучено працівників Національної поліції для вилучення продукції, яка знаходилась в магазині, з незаконного обігу.

За результатами проведеної перевірки на суб’єкта господарювання складено адмінпротоколи та застосовано штрафні (фінансові) санкції у сумі 80,9 тисяч гривень.

Головне управління ДПС у Чернігівській області вкотре закликає суб’єктів господарювання дотримуватись вимог законодавства при здійсненні своєї діяльності. Видача покупцю фіскального чеку є запорукою надходжень податків до бюджету та гарантією захисту прав споживача.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на незаконну господарську діяльність (продаж товарів без застосування реєстратора розрахункових операцій, праця без належного оформлення трудових відносин тощо) створений чат-бот «StopViolationBot» месенджеру «Telegram», куди громадяни можуть направляти інформацію про порушення вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання.

 

          Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

 

Переглядів:18