Засідання закритої психологічної студії «Art простір»

26 червня 2024

У червні 2023 року психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко започаткувала для своїх колег роботу закритої психологічної студії «Art простір». Ідея психолога успішно реалізовується і зараз.

Усі заняття студії носять суто психологічний характер. Як відомо, арт-терапія – це терапія мистецтвом. Мистецтво є посередником, через нього відбувається комунікація з емоціями та почуттями. Все це допомагає знімати  психічну напругу і стрес, долати тривожність і страхи, агресію та імпульсивність, а також гармонізує наш внутрішній стан. «Art простір» –  це простір творчості, психологічного комфорту та гарного настрою. Ну і звичайно відвертості.

Можливості арт-терапії безмежні. Форми і види роботи різноманітні. Психотерапевтичні заняття неоднакові.

25 червня 2024 року працівники Прилуцького центру ПРПП зустрілися у форматі закритої психологічної студії в четвертий раз. Було продовжено роботу з артбуками. Почали створювати артбуки близько року тому.

Артбук – це книга, зроблена своїми руками. У артбук вносять нотатки про плани на майбутнє або описують враження про прожитий день, фіксують відвідані за день думки або цитати, які сподобалися. Сторінки рукотворної книги заповнюються малюнками, які можуть бути схематичними або з детальним промальовуванням. Головне, щоб картинка відображала суть переживань і передавала настрій.

Артбук – це відображення індивідуальності, а не дотримання чітких правил. Тому у кожного артбук став своєрідною версією себе через призму емоцій та почуттів.

Ми пережили ще один рік війни. За цей рік накопичилося багато емоцій – як негативних, так і позитивних. Була потреба їх перенести на сторінки артбука. Презентація артбуків, у яких додалося по 3-4 сторінки, відбулася за межами приміщення Прилуцького центру ПРПП. Це сприяло тому, що усі учасники «Art простору» були відверті, емоційні, позитивні.

Упевнені, що робота з артбуками буде продовжена, адже продовжується життя. І ще багато про що хочеться написати, намалювати… Бо багато думок… Багато подій…

До роботи закритої психологічної студії долучилася голова МК профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Заголій, яка завжди підтримує Центр ПРПП та бере участь в усіх заходах установи.

Атмосфера зустрічі в психологічній студії «Art простір» сприяла творчій співпраці та налаштуванню працівників Центру на таку літню відпустку, яка б відновила їхні сили та душевну енергію.

 

Переглядів:16