Прилуцька ЦМЛ хоче, щоб їй присвоїли ім’я Сергія Ждановича

20 лютого 2014

У медицині:

Медики Прилук 12 лютого підбивали підсумки своєї роботи за 2013 рік. Зокрема, звітували головний лікар центральної міської лікарні Лариса Івченко та її заступники, керівники Центру первинної медико-санітарної допомоги, стоматологічної поліклініки та дитячої лікарні.

На заході були присутні міський голова Юрій Беркут, його заступник Григорій Мисан, секретар міської ради Олександр Правосуд та радник міського голови Володимир Папазов. Юрій Беркут подякував медпрацівникам за професіоналізм та розуміння надто складної ситуації з фінансуванням міського бюджету, що унеможливлювало своєчасну виплату заробітної плати. Але, не зважаючи на труднощі, торік вдалося зробити немало.

За кошти міського бюджету було завершено ремонт пологового відділення, харчоблоку та будівництво шатрового даху над п’ятиповерховим корпусом лікарні. Також були виділені кошти на ремонт приміщення Центру первинної медико-санітарної допомоги, придбання апарату ультразвукової діагностики.

Міська влада й надалі забезпечуватиме розвиток медичної галузі міста. Як зазначив Юрій Беркут, у планах – протягом наступних трьох-чотирьох років капітально відремонтувати всі відділення міської лікарні, продовжити її оснащення сучасним обладнанням як за бюджетні, так і позабюджетні кошти, а саме: придбати магнітно-резонансний томограф, електрокардіограф, комп'ютерний томограф тощо.

Також ішлося про перспективу створення на базі Прилуцької ЦМЛ центру госпітального округу, про що неодноразово говорив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час відвідин лікарні (до речі, протягом 2013 року губернатор тричі побував у ній).

Лариса Івченко внесла пропозицію щодо присвоєння Прилуцькій центральній міській лікарні імені заслуженого лікаря України Сергія Ждановича, якому в березні виповнилося б 120 років. Колектив лікарні пропозицію свого керівника підтримав.

Газета “Відомості Чернігівщини”
№8 від 19 лютого 2014 року

Переглядів:178