Вісник місцевої влади

25 березня 2014


У місті Прилуки проходить місячник

з благоустрою та санітарної очистки

Розпорядженням виконувача обов’язків міського голови Дмитра Барнаша з 14 березня по 18 квітня в місті оголошено місячник з благоустрою та санітарної очистки, у рамках якого планується привести до належного санітарного стану територію міста.

Цим же розпорядженням утворено штаб по проведенню місячника, який очолив заступник міського голови Володимир Назім.

Відповідно до затвердженого графіка суб’єктам господарської діяльності незалежно від форм власності та мешканцям приватного сектора необхідно виконати прибирання на власних, прилеглих та закріплених територіях, а також забезпечити вивезення сміття на міське сміттєзвалище. На час проведення місячника сміттєзвалище прийматиме відходи безоплатно, крім будівельних та промислових відходів.

Із графіком прибирання можна ознайомитися на офіційному сайті міста Прилуки pryluky.cg.gov.ua, у комітетах самоорганізації населення; також графік був оприлюднений у засобах масової інформації.

Виконувач обов’язків міського голови Дмитро Барнаш закликав прилучан долучитися до участі в місячнику, зокрема, і до участі в громадських толоках, які наразі треба відроджувати, адже наведення чистоти і порядку в місті – це обов’язок кожного жителя, це ознака нашої внутрішньої культури.

І вже цієї суботи, а саме 22 березня, у місті відбудеться перша громадська толока. Міська влада звертається до жителів міста, особливо до молоді, з проханням долучитися до толоки та взяти участь у прибиранні своїх вулиць, адже любов до рідного міста проявляється не на словах, а конкретними справами.

Одночасно інформуємо, що контейнери для сміття будуть установлені на вулицях Щорса, Червоноармійській, Пушкіна, Перемоги, Островського, Миколаївській, Індустріальній, Дружби народів та на Південно-східній об’їзній дорозі.


Власники повинні утримувати зупинкові комплекси відповідно

до Правил благоустрою м.Прилуки

17 березня виконувач обов’язків міського голови Дмитро Барнаш провів зустріч із власниками зупинкових комплексів, які відповідно до Правил благоустрою міста Прилуки мають утримувати свої об’єкти в належному санітарному стані.

В обговоренні даного питання взяли участь заступник міського голови Олександр Сивенко, начальник управління економічного розвитку міської ради Володимир Музиченко, завідувач сектора санітарно-екологічного контролю міської ради Андрій Бойченко, депутати міської ради, голови профільних депутатських комісій Надія Дановська та Євгеній Яценко.

На сьогодні із 26 зупинкових комплексів лише 9 знаходяться в задовільному стані. У список невпорядкованих потрапили зупинкові комплекси по вул.Вокзальній,5, по вул.Київській (біля старої поліклініки) та по вул.Перемоги (навпроти педагогічного коледжу). Як зразкові були відзначені зупинкові комплекси Андріївський, Рокитний та Ярмарковий.

Дмитро Барнаш звернувся до власників зупинкових комплексів з проханням дотримуватися вимог Правил благоустрою м.Прилуки, а саме: утримувати в належному санітарному стані зупинки громадського транспорту, відновлювати зовнішній вигляд фасадів та виконувати роботи з благоустрою на прилеглих до зупинкових комплексів територіях.

Виконувач обов’язків міського голови дав доручення управлінню економічного розвитку в письмовій формі попередити власників зупинкових комплексів, які знаходяться в незадовільному стані, щодо необхідності проведення ремонтних робіт фасадів торгових приміщень та благоустрою прилеглої до них території до закінчення весняного місячника, тобто до 18 квітня.

Присутні на зустрічі власники зупинкових комплексів із розумінням поставилися до прохання виконувача обов’язків міського голови Дмитра Барнаша дотримуватися Правил благоустрою міста та відповідно до вимог облаштувати зупинкові комплекси.

А вже під час апаратної наради, що відбулася 21 березня, виконувач обов’язків міського голови Дмитро Барнаш дав доручення місцевому телебаченню відзняти та показувати прилучанам ті зупинові комплекси, власники яких не виконують Правила благоустрою міста в частині облаштування та приведення до належного санітарного стану належних їм зупинкових комплексів.


На черговому засіданні виконавчого комітету

Прилуцької міської ради

18 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на розгляд якого вносилося 8 питань.

На виконання постанов Центральної виборчої комісії та з метою забезпечення належних умов роботи окружної виборчої комісії з виборів Президента України територіального виборчого округу №212 виконавчий комітет визначив приміщення першого поверху за адресою: вул.Іванівська, буд.57, що знаходиться на балансі управління освіти міської ради.

Виконавчий комітет доручив управлінню освіти сприяти в проведенні облаштування працівниками міської ради вищезазначених приміщень.


Виконавчий комітет ухвалив рішення про проведення 29 квітня поточного року конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування по м.Прилуки. На конкурс уносяться маршрути №13 “Дослідна — Залізничний вокзал — АТП 17461 ” та №3А «АТП 17461 - Залізничний вокзал — вул.Густинська — Школа №13».


Члени виконавчого комітету відповідним рішенням унесли зміни до складу тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.


Виконавчий комітет розглянув ряд питань, що містять інформацію з обмеженим доступом, та ухвалив по них відповідні рішення.


В.о. Прилуцького міського голови Дмитро Барнаш

провів зустріч з молодіжним активом міста

18 березня в сесійній залі міської ради виконувач обов’язків міського голови Дмитро Барнаш провів зустріч з молодіжним активом міста. На зустрічі були присутні позаштатні радники з гуманітарних питань Ігор Павлюченко та Олександр Сенько, а також головний спеціаліст у справах сім’ї та молоді Лариса Ющенко.

Під час зустрічі обговорювалося питання відновлення роботи Молодіжної ради міста, утворено ініціативну групу, визначено основні комітети по відповідних напрямках роботи та обговорені проблеми, які сьогодні найбільше хвилюють молодь. Учасники зустрічі поділилися своїм баченням формування молодіжної політики в місті.

Дмитро Барнаш, спілкуючись з молоддю, наголосив на тому, що він готовий співпрацювати та обговорювати пропозиції, що надійдуть від молоді міста, а також підтримає всі молодіжні ініціативи.



Громадяни зі своїми проблемами ідуть

на прийом до посадовців

19 березня виконувач обов’язків міського голови Дмитро Барнаш провів особистий прийом громадян, на якому були присутні депутат міської ради Ігор Гензель, начальник юридичного відділу міської ради Валентина Горбач та посадові особи, до повноважень яких належить вирішення питань, порушених у зверненнях громадян.

Прийом проводився в порядку черги з 09.00 до 12.30. На прийомі побувало 17 жителів міста. Зареєстровано 1 письмове звернення та 14 усних, з них 1 колективне, у яких громадяни порушували питання ремонту або грейдування доріг, землекористування, благоустрою міста, ремонту багатоквартирних будинків, переобладнання житлових приміщень у нежитлові; також піднімалися питання щодо соціального захисту, організації пасажирських перевезень, поліпшення житлових умов тощо.

Виконувач обов’язків міського голови Дмитро Барнаш безпосередньо під час прийому надав роз’яснення на 2 звернення, по решті дав доручення щодо їх розгляду посадовими особами міської ради та керівниками комунальних підприємств міста, про що заявників буде проінформовано у визначений законодавством термін.



27 березня відбудеться 63 сесія Прилуцької міської ради

21 березня в сесійній залі міської ради відбулося навчання для депутатів на тему «Забезпечення доступу до публічної інформації, що становить суспільний інтерес. Запит на інформацію та порядок відшкодування витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом». Навчання провела керуюча справами виконавчого комітету міської ради Валентина Ходюк.

Після навчання виконувач обов’язків міського голови, секретар міської ради Дмитро Барнаш провів спільне засідання постійних депутатських комісій, на якому депутати обговорювали питання порядку денного 63 сесії міської ради, яка відбудеться 27 березня о 09 годині в сесійній залі міської ради. На розгляд сесії вносяться наступні питання:

1. Про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку та результати діяльності міськвідділу міліції на території міста за підсумками ІІ півріччя 2013 року. Про хід виконання міської Комплексної Програми профілактики правопорушень на 2011-2013 роки.

2. Про звіт начальника КП «Прилукижитлобуд» МОЗГОВА О.І. про роботу підприємства за підсумками 2013 року.

3. Про звіт директора КП “Прилукитепловодопостачання” ГАВРИША А.А. про роботу підприємства за підсумками 2013 року.

4. Про зміни бюджетних призначень міського бюджету.

5. Про встановлення лімітів споживання енергоносіїв на 2014 рік по бюджетних установах, що фінансуються з міського бюджету.

6. Про вирішення питань землекористування.

Окрім вищезазначених, на розгляд сесії будуть унесені й інші питання.

Відділ інформаційно-аналітичного

забезпечення міської ради

Переглядів:138