Вісник місцнвої влади

28 березня 2014

На народному Віче буде обговорюватися питання

перевезення пільгової категорії громадян

24 березня виконувач обов'язків міського голови Дмитро Барнаш провів зустріч із перевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування. На зустрічі були присутні посадовці та депутати міської ради.

Головне питання, що вносилося на розгляд, — створення нового порядку перевезення пільгових категорій населення на міських автобусних маршрутах загального користування.

Заступник міського голови Олександр Сивенко проінформував про складну ситуацію щодо відшкодування витрат перевізникам за перевезення пільгової категорії громадян, зазначивши, що на 2013 рік було заплановано на відшкодування кошти в сумі 1млн. 400 тис.грн., з яких сплачено лише 1 млн. 102 тис.грн. Частина несплаченої суми, а саме 216 тис. 819 грн. буде виплачуватися з коштів 2014 року, а інша частина (а це 174 тис. 356 грн. сплачуватися взагалі не буде у зв’язку з відсутністю призначень).

На 2014 рік планується отримати державної субвенції на відшкодування витрат за перевезення пільгової категорії громадян в сумі 1 млн. 200 тис.грн., із яких 216 тис. 819 грн. буде сплачено як частину кредиторської заборгованості 2013 року.

Під час зустрічі з перевізниками виконувач обов'язків міського голови Дмитро Барнаш наголосив на збільшенні кількості звернень жителів міста щодо незаконної відмови в пільговому перевезенні на міських автобусах до 9 години ранку, зауваживши, що відповідно до законодавства України дане обмеження є протизаконним.

Заступник міського голови Олександр Сивенко зазначив, що на сьогодні діє порядок перевезення пільговиків, затверджений рішенням виконавчого комітету від 15 березня 2011 року, який було розроблено, оприлюднено та затверджено відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

У ході зустрічі розглядалися різні варіанти перевезення пільгової категорії громадян, у результаті чого було вирішено внести дане питання на обговорення на народному Віче, яке відбудеться 06 квітня. Пропонується такий порядок перевезення пасажирів пільгових категорій: 3 пільгових місця до 9.00; 6 пільгових місць з 9.00 до 16.00. та 3 пільгових місця з 16.00 до закінчення руху міських автобусів. У свою чергу перевізники повністю відмовляються від відшкодування коштів з державного бюджету за перевезення пільгової категорії громадян.


На черговому засіданні виконавчого комітету

Прилуцької міської ради


До осінньо-зимового періоду треба готуватися заздалегідь

25 березня відбулося чергове засідання виконавчого комітету міської ради, на розгляд якого вносилося понад 20 питань.

Члени виконкому заслухали інформацію заступника міського голови Володимира Назіма про виконання заходів по роботі підприємств житлово-комунального господарства міста у весняно-літній період 2013 року та підготовку до осінньо-зимового періоду 2013-2014 років. Інформацію заступника міського голови доповнили директор КП “Прилукитепловодопостачання” Андрій Гавриш, в.о. головного інженера КП Прилукижитлобуд“” Валентина Хорт та директор КП “Послуга” Руслан Ніязов.

Комунальними підприємствами міста із 89 пунктів затверджених заходів у повному обсязі виконано 87. Два пункти розроблених заходів залишаються не виконаними у зв’язку з фінансовою неспроможністю підприємств.

Виконавчий комітет зняв з контролю попереднє рішення та доручив управлінню житлово-комунального господарства міської ради, керівникам комунальних підприємств міста розробити та подати на затвердження у квітні поточного року заходи по роботі підприємств житлово-комунального господарства міста Прилуки у весняно-літній період 2014 року та підготовці до осінньо-зимового періоду 2014-2015 років, при цьому врахувавши невиконані та частково невиконані пункти попередніх заходів.


При виконавчому комітеті Прилуцької міської ради утворено тимчасову

робочу групу з питань гуманітарної допомоги

З метою координації збору коштів, продуктів харчування, білизни, одягу, предметів санітарії, постільної білизни, ковдр, рушників та впорядкування обліку, розподілу і використання вантажів гуманітарної допомоги для підтримки різних категорій населення виконавчий комітет затвердив Положення про тимчасову робочу групу з питань гуманітарної допомоги при виконавчому комітеті міської ради. Цим же рішенням утворено тимчасову робочу групу з питань гуманітарної допомоги, яку очолить виконувач обов'язків міського голови, секретар міської ради Дмитро Барнаш.

Робоча група спільно із відповідними громадськими організаціями запровадять чіткий механізм розподілу гуманітарної допомоги.

Контроль за виконанням даного рішення покладено на виконувача обов’язків міського голови, секретаря міської ради Дмитра Барнаша.

Виконавчий комітет затвердив План заходів щодо забезпечення економного і раціонального використання бюджетних коштів у 2014 році.


Утворено в новому складі міську евакуаційну комісію

Рішенням виконавчого комітету утворено в новому складі міську евакуаційну комісію, яку очолить заступник міського голови Володимир Назім.

Цим же рішенням затверджено в новій редакції Положення про міську комісію з питань евакуації. Комісія є тимчасово діючим органом міської ради, який здійснюватиме планування, підготовку та проведення комплексу заходів щодо організованого вивезення населення з районів можливого впливу наслідків надзвичайних ситуацій та розміщення його в безпечних районах у разі виникнення безпосередньої загрози життю і заподіянню шкоди здоров’ю людини.


Про пільговий відпуск лікарських засобів

Виконавчий комітет ухвалив рішення «Про забезпечення пільгового відпуску лікарських засобів за рецептами лікарів у разі лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань».

Центральна міська лікарня здійснюватиме забезпечення безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів, а також інсулінів для хворих на цукровий діабет та тест-смужок і глюкометрів для дітей, хворих на цукровий діабет, за рецептами лікарів у разі лікування окремих груп населення та за певними категоріями захворювань через аптеку № 190 комунального підприємства «Ліки України» шляхом укладення відповідного договору.

Рішенням виконкому встановлено торговельну надбавку на лікарські засоби, ціни на які підлягають державному регулюванню, у розмірі 10-ти відсотків оптової ціни заводу-виробника з урахуванням знижок (крім наркотичних і психотропних лікарських засобів, прекурсорів та медичних газів).


Інформували про виконання рішень виконавчого комітету

Виконавчий комітет заслухав ряд інформацій про хід виконання рішень, що перебувають на контролі.

Начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш проінформувала про виконання плану заходів на 2013-2016 роки щодо реалізації Стратегії реформування системи надання соціальних послуг.

Начальник служби у справах дітей міської ради Людмила Кулій проінформувала про виконання міського плану заходів з реалізації Національної стратегії профілактики соціального сирітства на період до 2020 року, про виконання плану заходів з покращення роботи у сфері попередження підліткової злочинності, бездоглядності та інших негативних проявів у дитячому середовищі та про виконання у 2013 році Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини» на період до 2016 року.

Виконавчий комітет заслухав звіт начальника відділу комунальної власності міської ради Владислава Івченка про роботу відділу за 2013 рік.


Про усунення недоліків і порушень, виявлених у результаті

планової ревізії міського бюджету

На засіданні виконавчого комітету слухалося питання про виконання рішення щодо усунення недоліків і порушень, виявлених у результаті планової ревізії міського бюджету за період з 01 січня 2011 року по 30 вересня 2013 року.

Як зазначила начальник фінансового управління міської ради Олена Ворона, на сьогодні виконано ряд заходів, зокрема, направлено листи боржникам з вимогою розрахуватися з міським бюджетом по оплаті за розміщення об’єктів зовнішньої реклами на території міста, у результаті чого до міського бюджету надійшли кошти в сумі 27 тис. 882 грн. Управлінням містобудування та архітектури вживаються заходи щодо боржника, який не сплатив за розміщення рекламоносіїв на території міста.

Управлінням містобудування та архітектури міської ради буде проведена повна інвентаризація договорів про тимчасове користування місцями розташування рекламних засобів, у разі несплати поточних платежів вживатимуться заходи для їх розірвання.

Наступна інформація про виконання обов’язкових вимог Державної фінансової інспекції буде заслухана в липні поточного року.

Про вжиті заходи на виконання порушень, виявлених у результаті фінансово-господарської діяльності Центральної міської лікарні, доповіла головний лікар Лариса Івченко.

Члени виконавчого комітету ознайомилися з інформацією про виконання плану роботи виконкому за І квартал поточного року та затвердили план роботи на ІІ квартал.


Відбулася 63 сесія міської ради

Продовжиться реконструкція скверу Вічної Слави

27 березня відбулася 63 сесія міської ради, яка розпочалася з розгляду питання про святкування в місті Дня Перемоги 9 Травня, про що інформував позаштатний радник виконувача обов’язків міського голови з гуманітарних питань Ігор Павлюченко.

Також обговорювалося питання щодо встановлення на Алеї Героїв у сквері Вічної Слави погрудь трьом повним кавалерам ордена Слави Івану Катечкіну, Григорію Риженку та Григорію Шекері за кошти депутата Чернігівської обласної ради Анатолія Мирошниченка. При обговоренні даного питання на сесії були присутні голова президії Ради міської організації ветеранів міста Георгій Хотін та ветерани. На сесії виступив депутат обласної ради Анатолій Мирошниченко, який висловив готовність продовжувати роботу в напрямку реконструкції скверу Вічної Слави.

У результаті обговорення даного питання депутати вирішили залишити без змін рішення виконавчого комітету від 09 липня 2013 року №316 “Про здійснення реконструкції Меморіалу-скверу Вічної Слави” та запропонували місцевим осередкам політичних партій під час святкування Дня Перемоги 9 Травня не використовувати символіку політичних партій.

Новий заступник міського голови керуватиме

гуманітарною сферою

Депутатський корпус ухвалив рішення про затвердження на посаду заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Дмитра Даценка, який керуватиме гуманітарною сферою міста. Дане рішення набере чинності з 01 квітня 2014 року.


Міліція інформувала на сесії про стан охорони

громадського порядку на території міста

Депутати заслухали інформацію про стан законності, боротьби зі злочинністю, охорони громадського порядку, результати діяльності міськвідділу міліції на території міста за підсумками ІІ півріччя 2013 року, про що інформував виконувач обов’язків начальника міськвідділу міліції Анатолій Руденко.

Зі співдоповіддю виступив голова постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян Владислав Кіча, з вуст якого прозвучала критика на адресу попереднього керівництва правоохоронних органів — начальника міськвідділу міліції Руслана Курамшина та Прилуцького міжрайонного прокурора Олександра Бондаренка.

Владислав Кіча порушив питання про призначення достойного очільника міськвідділу міліції, адже цитую депутата: “пора покласти край бардаку і безпредєлу” в правоохоронних органах.

Депутати порушили перед виконувачем обов’язків начальника міськвідділу міліції Анатолієм Руденком ряд проблемних питань, зокрема щодо торгівлі в неустановлених місцях, крадіжок та нівечення дорожніх знаків, нестачі дільничних інспекторів тощо.


Прозвітували

Наступним депутати заслухали звіти в.о.головного інженера КП “Прилукижитлобуд” Валентини Хорт та директора КП “Прилукитепловодопостачання” Андрія Гавриша про роботу підприємств за підсумками 2013 року.



Алкогольні напої можна продавати без обмежень

Депутатський корпус ухвалив рішення про втрату чинності рішення 62 /позачергової/ сесії міської ради від 13 березня поточного року “Про призупинення продажу алкогольних напоїв”. Отже, алкогольні напої можна продавати без обмежень.


Міська рада виділила кошти на проведення капітальних ремонтів

Депутати ухвалили ряд бюджетних рішень, зокрема, розглянувши пропозиції постійної депутатської комісії з питань соціально-економічного розвитку, планування, обліку, бюджету, фінансів та цін та доповідну записку начальника управління житлово-комунального господарства міської ради Олега Созінова, унесли зміни у видаткову частину спеціального фонду міського бюджету, виділивши кошти в сумі 28 тис.грн. на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт кардіологічного відділення Центральної міської лікарні та понад 660 тис.грн. на проведення капітального ремонту цього відділення; понад 470 тис. грн. виділено на капітальний ремонт травматологічного відділення; 50 тис.грн. виділено на капітальний ремонт конференц-залу міської лікарні; на заміну вікон школи №12 виділено 40 тис.грн.; 250 тис.грн. виділено на капітальний ремонт внутрішніх туалетів та ще 450 тис.грн. — на ремонт даху школи №9.


Відтепер ділянка вулиці Котляревського буде з двостороннім рухом

Ураховуючи численні звернення жителів міста, з метою забезпечення безпеки дорожнього руху міська рада скасувала пункт 2 рішення виконавчого комітету від 07 листопада 2006 року №541 щодо встановлення дорожніх знаків 5.5. “Дорога з одностороннім рухом” на ділянці вул.Котляревського від вул.1Травня до вул.Шевченка. Отже, дана ділянка вулиці Котляревського відтепер буде з двостороннім рухом.

Міська рада ухвалила рішення про встановлення лімітів споживання енергоносіїв на 2014 рік по бюджетних установах, що фінансуються з міського бюджету.

Відповідним рішенням депутати внесли зміни до структури територіального центру обслуговування (надання соціальних послуг) міської ради.

Депутати розглянули ряд земельних питань та ухвалили по них відповідні рішення.


Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення міської ради

Переглядів:165