Шляхом інтеграції. Європейська нагорода місту на Чернігівщині

24 квітня 2014

Кабінет Міністрів Ради Європи в 1955 році заснував систему нагород, яка є важливим інструментом у покращенні відносин між країнами та громадянами Старого Світу. Муніципалітети отримують у послідовності – Диплом Європи, Почесний Прапор, Почесну відзнаку, Приз Європи – нагороди за європейську діяльність, розвиток дружби і співпраці між європейськими регіонами.

Одержання цих нагород не тільки значно підвищує статус населеного пункту, а й відкриває йому широкі можливості в галузі співробітництва з перспективними містами та регіонами, міжнародними організаціями і фондами.

Наприкінці минулого року Прилуки вже вдруге подали заявку на отримання Диплома. Управління економічного розвитку міськради узагальнило і надіслало звіт-інформацію, фото і газетні статті за 2013 рік: про Дні Європи в Прилуках, співпрацю з містами-побратимами, Європейський тиждень місцевої демократії, участь у програмі «Інтеркультурні міста», міжнародні молодіжні фестивалі тощо.

І от днями надійшла радісна звістка: Прилуки разом з іще двома українськими містами – Броварами і Трускавцем – удостоїлися Диплома Європи.

Мери міст-переможців одержать нагороди на урочистій церемонії в Палаці Європи в Страсбурзі (Франція) під час червневої сесії Парламентської Асамблеї.

Переглядів:119