Велоквест. Де ще стільки драйву й екстриму?

15 травня 2014

По великому рахунку, наше життя – монотонна штука. День проходить у звичних – практично однакових для всіх – клопотах. Тож не дивно, що все більше людей намагаються внести у своє життя якесь різноманіття, зламати буденну пересічність... Щоб потім увечері стомлено й задоволено сказати: «Сьогодні був цікавий день!»

Саме такі люди зібралися 1 травня біля міського Будинку культури Прилук. Адже цього дня у місті зусиллями Комітету фізкультури та спорту Молодіжної ради (та й нема де правди діти – всього наявного складу ради) проводився весняний велоквест. Узагалі-то, в Прилуках і раніше відбувалися велопробіги – присвячені боротьбі із тютюнопалінням. Але цього разу все було інакше, оскільки йшлося про велоквест. Квест – це гра, в якій учасник мусить обстежувати світ навколо та виконувати різні завдання. І хто сказав, що не можна поєднати гру та велосипед?..

Отже, почнімо. До участі в змаганнях викликалися шість команд, по три велосипедисти в кожній. Відбулося жеребкування – і все, на старт! Попереду у сміливців було десять завдань, котрі необхідно було виконати якнайшвидше.

Першою локацією велоквесту став гуманітарно-педагогічний коледж, де на катку на учасників чекав комічний сюрприз – поросята... Суть завдання полягала у наступному: кожен «п’ятачок» мав номер, котрий означав окремий маршрут для команди, і, щоб дізнатися, який саме, поросятко треба було зловити. Гадаєте, це було смішно? Так, ДУЖЕ смішно! Ну, а далі «понеслось»... ЦТДЮ, військове містечко, стадіон «Супутник», Сквер Вічної Слави, Центральна площа, Рокитне, краєзнавчий музей, пляж. Тобто, як бачите, учасникам довелося добряче покрутити педалі. Але це були не тільки фізичні «страждання». На сміливців чекали безліч різноманітних конкурсів, котрі вимагали зграбності, розуму, кмітливості. Треба було з рогатки збити щонайменше три повітряні кульки, перемогти «снайпера» у пейнтболі, спробувати себе в якості альпіністів під час виконання туристичного завдання, знайти код, зашифрований у графіті, та сфотографуватись біля нього... А ще – продемонструвати філігранність під час фігурного веловодіння, показати свої знання з історії рідного краю, відповівши на 10 запитань у краєзнавчому музеї, проявити вміння в наданні медичної допомоги. І, звісно, під час фотоконкурсу нагадати суддям та глядачам, що мистецтво нікому не чуже... І як не згадати конкурс «Попрошайки», в якому організатори відірвались повністю, змусивши захеканих учасників збирати гроші на квіти, які треба було покласти до пам’ятника...

За підсумками всіх конкурсів перше місце виборола команда «Молодість» (Олександр Таран, Антон Дерезуцький і Роман Тихомиров), друге – команда «35 і 3», третє – «Energy». Всі команди отримали цінні подарунки. Особливий заохочувальний приз дістався наймолодшому учасникові – дванадцятирічному Олександру Волошину. День виявився як для учасників велоквесту, так і для глядачів яскравим та насиченим. Упевнений, вони не жалкують, що провели так час. Родзинкою на завершення став концерт «ПозитиFF МАЙ!!! PARTY», який відбувся біля МБК і, до речі, транслювався он-лайн.

Організатори дякують за підтримку спонсорам: Дмитру Барнашу, Євгену Яценку, магазину «Спортмайстер», Дмитру Рожку – та своєму партнеру пейнтбольному клубу «Ту 160». І обіцяють, що подібне свято спорту, драйву та екстриму стане традиційним.

Юрій Кудряшов

Газета “Відомості Чернігівщини” № 20 від 14 травня 2014 року

Переглядів:139